38. kolo
19.05.2013 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton FC - Stoke City 1:1

Duel svou již stoprocentně zachráněných sousedů v tabulce skončil spravedlivou remízou, když si na St Mary's rozdělil Southampton body se Stoke. Obě trefy padly krátce po poločasové přestávce - skóre otevíral hostující Crouch, poslední slovo však měl Rickie Lambert. Soton končí čtrnáctý, Stoke je na tom o jednu příčku lépe.

Od úvodního hvizdu se hrál opatrný, poměrně nezajímavý fotbal s minimem střeleckých příležitostí na obou stranách. S dlouhými a vysokými nákopy si prakticky pokaždé snadno poradily obrany, a když to zkusil Lallana z větší vzdálenosti, balón mu nesedl a Begović se nemusel zrovna přetrhnout, aby si připsal úspěšný zákrok.

Na opačné straně hřiště to po klasickém sklepnutí od Crouche zkoušel Walters, ovšem ani on neměl příliš šancí na změnu skóre. Druhý poločas už přeci jen nabídl alespoň čas od času nějaké vzrušené, už po dvou minutách však museli domácí příznivci přijmout tvrdý trest. Dobrou práci odvedl na pravé straně Cameron, jeho centr našel v šestnáctce přesně hlavu Crouche a Davis byl bez šance.

To vyprovokovalo Southampton ke zvýšené aktivitě, už o pár okamžiků později mohl vyrovnat Davis, když se po skvělé akci Lalany s Lambertem dostal k míči v takřka stoprocentní gólové pozici, jenže v zakončení selhal a Begoviće nepřekonal. Uběhly jen další tři minuty a Lallana zakombinoval s Lambertem znovu, útočník Sotonu pak tentokrát už zakončoval, hostující brankář ale vytasil fantastický zákrok.

Další spolupráce těchto dvou fotbalistů už však přinesla domácím úspěch, po Lallanově opakovaném centru si balón našel Rickie Lambert a nekompromisně vyrovnal. Po tomto momentu se hra zase výrazně uklidnila, až Mayuka mohl v nastavení strhnout tři body na stranu Southamptonu, jenže minul a oba celky se tak se sezonou rozloučily plichtou.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele