9. kolo
23.10.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Penalta, dvě červené karty a výhra domácích

Po bitvě o Manchester, kterou opanovali Citizens, zažili hodně nečekaný průběh menšího derby také v Londýně. Na Loftus Road přijela Chelsea a Queen's Park Rangers se mohl obávat nejhoršího. Jenže zápas ovlivnila penalta a hned dvě červené karty v neprospěch Blues, což nakonec vyústilo v těsnou výhru QPR. Nijak zvlášť zasloužená ale není...

Utkání začalo mít spád hned v úvodu. V deváté minutě hloupě vrazil ve vápně do Heidara Helgusona David Luiz a umožnit tak sudímu Chrisu Foyovi odpískat pokutový kop. Ten chtěl zahrávat Adel Taarabt, jenže toto privilegium si nárokoval i Helguson a Taarabta musel uklidňovat kapitán Barton. Na Helgusonovu střelu si sice Petr Čech sáhl, ale vytěsnit ji nedokázal.

Rangers tak šli v desáté minutě do vedení. Chelsea se příliš nedařilo, navíc ji soupeř narušoval rozehrávku aktivním napadáním. Vše vyvrcholilo ve 33. minutě, kdy unikal Wright-Phillips a stíhal ho José Bosingwa. Bývalý křídelník Chelsea nakonec před šestnáctkou upadl a nejen, že ho sudí odměnil slibnou standardní situaci, ale především se vůbec nerozpakoval s udělením červené karty pro Bosingwu.

Taarabtovi se sice podařilo míč z trestného kopu solidně umístit, ale Čech byl na zadní tyči připraven zasáhnout. Chelsea sice prohrávala a hrála v desíti, nicméně stále měla dostatek času se zápasem něco udělat. V závěrečné pětiminutovce ovšem zkratoval Didier Drogba, který po ztrátě míče zcela nesmyslně zajel oběma nohama do Taarabta a Foy opět tasil červený kartónek. Drogba mohl nadávat jen sám sobě.

Blues rázem měli na hřišti jen devět mužů, navíc museli být obětováni Daniel Sturridge, který uvolnil místo ještě před druhou červenou Ivanovičovi, a Juan Mata, místo kterého ještě před přestávkou naskočil Anelka. Mata měl navíc nějaký zdravotní problém.

Hosté se nechtěli vzdát, do druhého poločasu vstoupili jako kdyby nehráli v dvojnásobném oslabení a po dvou minutách vybídl dobrým centrem z pravé strany Meireles Lamparda, ale ten vybojoval jen roh. Poté ale mohli zvýšit vedení Rangers, Young ale v dobré pozici branku minul.

Chelsea se pak u hlavního rozhodčího dvakrát dožadovala penalty. Jednou ve vápně spadl Lampard, pak Luiz, ale Foy dával jasně najevo, že na druhou bránu se dnes penalta kopat nebude.

Pojistku mohl domácím přidat po Bartonově pasu Helguson, ale z voleje minul a vzápětí málem litoval. Ivanovič deset minut před koncem našel centrem Anelku, který ve velké šanci hlavičkoval přímo do Kennyho. Umístit Anelka míč kamkoliv jinam, byl by domácí gólman bezmocný. Srovnat mohl také Luiz, který to zkoušel akrobaticky přes hlavu, jenže jeho střela se od Lamparda odrazila nad bránu.

Až do posledních minut to Chelsea zkoušela, ale kýženou branku už nedala. Přesto patří jejím hráčům absolutorium, protože i v devíti lidech většinu druhého poločasu soupeře dokázali přehrávat.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle kolo minimálně jeden z manchesterských klubů ztratí (možná oba), Chelsea si nemůže dovolit tohle prováhat - 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Lampard,Meireles)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 1:2

Reagovat
lampard11

1:5 Helguson-2T orres,Ramires,Sturrige,Lampard

Reagovat
P8P

myslim, že tenhle tip ti nevyjde, protože Nando má ještě stopku ... Pokud se pletu, tak budu jedině rád, když bude už hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, velký přehled o Chelsea co ? Blbe, Torres má stop, Ramires zraněný ... Raději si změň nick, to bude nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

romix : jen pro to že nemá tak obrovdkej přehled o chelsea jako ty mu nemusíš nadávat

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby neměl v nicku lampard, tak mu nebudu nadávat ... navíc, když už se snaží tipovat, tak ať si zjistí podrobnosti ... a ty se nauč reagovat prosím.

Reagovat
blade115

Nejde ani tak o přehled, ale o to, že to má o pár řádků výše napsané...

Reagovat
Tuxedo

0 : 6

Reagovat
smazaný uživatel

Hattrick El Niňo 0:3

Reagovat
Tuxedo

sak torres nemoze hrat uz to pochopte.

Reagovat
smazaný uživatel

ajta krajta pravda 0:0

Reagovat
Emqick

Co to pískalo za vemeno..

Reagovat
smazaný uživatel

Máš to tam napsaný...

Reagovat
smazaný uživatel

Foy si asi vsadil všechny svoje úspory na QPR

Reagovat
smazaný uživatel

dobře je řezal no

Reagovat
smazaný uživatel

néééé!

to snad ne!

Proč to musí všichni projet?

Reagovat
smazaný uživatel

.. Ještě , že jsem si tento víkend nevsadil .. projebal bych snad 50% zápasů

Reagovat
scholes18

tak to ti poviem...Juventus, Bayern,ManUTD,Chelsea,Villa,Barca..atd dobre ze je uz za nami

Reagovat
goodbay

solidní zářez od rozhodčích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele