36. kolo
24.04.2010 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

West Ham porazil Wigan a čeká na výsledek Burnley

West Hamu chybí již pouze krůček k udržení v Premier League. Po dnešní vítězné přestřelce s Wiganem mu stačí již pouze zítřejší nepříznivý výsledek Burnley. Za domácí se postupně trefil Ilan, český záložník Kováč, rozhodující branku vsítil Scott Parker. Ještě jednu branku vstřelil domácí hráč - Jonathan Spector otevřel skóre vlastní brankou. Druhou branku Wiganu dal Rodallega.

West Ham tak překazil naděje Hullu. Ten se stal dnes druhým sestupujícím - dvě kola před koncem ztrácí již šest bodů, Hammers kvůli výrazně horšímu skóre nemůže předskočit. Pokud by zítra Burnley na vlastním stadionu neporazilo Liverpool, mohl by Gianfraco Zola se svými svěřenci slavit udržení. Přesto to dnes měli těžké. Již po čtyřech minutách prohrávali po vlastní brance Spetora. Do konce poločasu se jim ale ještě podařilo utkání otočit ve svůj prospěch. Trefil se Ilan s Kováčem. Domácí měli ale veliké problémy s nebezpečnými rohovými kopy Latics. Z jednoho z nich se v 52. minutě trefil Hugo Rodallega. Dvanáct minut před koncem ale zápas rozhodl dalekonosnou střelou Scott Parker.

Hosté začali lépe. Rodallega ve 4. minutě dokázal pro svůj tým vybojovat rohový kop. Watsonův nebezpečný centr chtěl do bezpečí uklidit Jonathan Spector, nakonec ale po jeho teči zamířil míč do branky - 0:1. West Ham mohl vyrovnat po několika málo minutách. Carlton Cole si již obhodil brankář Kirklanda a chtěl zamířit do prázdné klece, na brankové čáře mu ale radost překazil obránce Caldwell. Postupem času se hra přenesla spíše do středu hřiště. Domácí měli míč častěji na svých kopačkách, do zakončení ani do pohledných akcí se ale příliš nepouštěli.

Wigan byl dokonce velice blízko navýšení svého náskoku. Z pětadvaceti metrů napřáhl James McCarthy, potenciální jednička Albionu, Robert Green, ale dokázal, že letos je ve velice solidní formě. Parádním zákrokem se mu podařilo střelu vytěsnit na břevno. To se později ukázalo jako rozhodující moment, zatímco se totiž Latics nepodařilo vstřelit druhou branku, Kladiváři srovnali krok i skóre. Parker parádní uličkou z vlastní půlky objevil nabíhajícího Ilana. Brazilský útočník nahrál Coleovi, ten ve vápně přešel přes Melchiot s Caldwellem a nahrál svému útočnému parťákovi zpět. Ilanovi již nedělalo problém do prázdné klece zamířit - 1:1.

Domácí se poté dožadovali, možná i oprávněně, pokutového kopu. Cole si nabíhal na Nobleův centr, podle všeho ho ale k zemi srazil bránící Titus Bramble. Rozhodčí ale dal jasný pokyn - pokračovat ve hře. Nakonec se ale spravedlivost ukázala. V páté minutě nastaveného času zařídil West Hamu vedení Radoslav Kováč. Nobleho přímý kop dokázal ještě Kirkland vyrazit, Kováč ale z bezprostřední blízkosti napálil hlavou dorážku do odkryté sítě - 2:1.

Za hosty se dobře ukazoval střídající Victor Moses. Po pěkné kombinaci se objevil v solidní pozici, střílel mimo. Hosté pokračovali v aktivitě - Watson našel Diameho, jeho střelu ale tečoval jeden z obránců. K rohovému kopu se postavil obávaný muž Watson, míč prodloužil Moses. Rodallegovi již pak nedělalo příliš potíží na vzdálenější tyči Greena propálit - 2:2. Hráči domácích se ještě rozčilovali, podle nich poslal autor druhé branky míč do sítě rukou. Sudí zůstal neoblomný.

Domácím inkasovaný gól hodně uškodil. Wigan se nyní dostával do nebezpečných útoků. Velice dobře si počínal rychlý N'Zogbia. Toho musel zastavit nepřiměřeným faulem Spector. Za to byl odměněn žlutou kartou. Hammers se ale ještě odhodlali k závěrečnému tlaku. Kováč svou hlavičkou trefil pouze břevno, Parker již zamířil do sítě. Po přihrávce Franca napřáhl zpoza pokutového území. A jeho nepředvídatelná rána doplula až za Kirklandova záda - 3:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele