9. kolo
17.10.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Stoke dal vale trápení, West Ham se s ním naopak přátelí i nadále

West Ham ani po sedmé v řadě nevyhrál, ba co hůř - dnes ani nebodoval. Může za to řádění Jamese Beattieho, jehož dvojitou radost nikdo z Kladivářů nezvládl dokonale pokrátit. Jen Upsonův zásah mírní euforii Potters.

Nemastný neslaný první poločas se odvíjel na Britannia Stadium. Na obou týmech byl znát momentální herní útlum. Nicméně s tíživou dekou se dnes lépe vypořádával West Ham, který při kombinacích vykazoval větší známky trpělivosti. Přesto však už po jedenácti minutách oproti svému soupeři zaostával. Faubert totiž ve vlastním pokutovém území srazil k zemi Etheringtona a nechal Beattieho z penaltového puntíku bezproblémově skórovat. Jediným, kdo pak jevil zájem na vyrovnání, byl Carlton Cole. Podpora jeho spoluhráčů byla ovšem velmi mizivá, takže jeho maximem byla průměrná hlavička z 16. minuty, se kterou si Sorensen poradil celkem hladce. Přesto Hammers ještě do poločasu udeřili a pomohla jim k tomu dobře zvládnutá, respektive soupeřem tragicky odbráněná standardní situace. Po rohu se prosadil laxně strážený Matthew Upson.

Druhé dějství už bylo na šance poměrně bohaté. Přehlídku pozoruhodných příležitostí zahajuje Diamanti se svým krouceným projektilem z přímého kopu, na němž si smlsl Sorensen. Pokračuje Shawcross se svou dvojitou snahou dopravit míč za Greenova záda - nejprve hlavou, pak ve skluzu. A na něj navazuje opět Diamanti, jenž se ve vzdálenosti 25 metrů od branky uvolnil po vzoru Cruyffa a vypustil zajímavou pumelici. Sorensen znovu připraven. Až v 70. minutě se diváci ve Stoke-on-Trent dočkali dalšího gólu a k jejich radosti přibyl na konto domácích. Na Fullerovu zbytečně vyraženou střelu pohotově navázal Beattie a nebylo co řešit. Zvlášť když úplný konec utkání patřil vedoucímu celku. Whelan však minul a Fuller po zesměšnění Tomkinse křižnou přihrávkou jen marně hledal některého ze spoluhráčů.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stoke doma vyhraje 2:0

Reagovat
vanGomm

Také věřím Stoke tip 1

Reagovat
Ted

Musím se přiznat, že bych byl i rád, kdybychom prohráli, což by už konečně mohlo donutit vedení k odvolání Zoly, jelikož pochybuju, že s ním něco v budoucnu uhrajeme. Maximálně v lednu díky jeho společné práci s Nanim dosáhneme nejvyššího počtu italů na soupisce v historii klubu s následným jarním bojem o udržení. Navíc bych byl rád, kdyby se za Stoke trefil Etherington a gól právě Zolovi věnoval :):) Samozřejmě se nebudu zlobit ani když vyhrajeme, ale bez Parkera to bude hodně těžké (v základní sestavě tedy nejspíš bude možno vidět Radoslava "neumím-rozehrát-balon" Kováče, který nesahá Parkerovi ani po kotníky).

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude si myslim jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra west hamu určo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
diastan

0 : 2 west ham se musi konecne rozjed takovy good tym

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem preco pulis nestavia sanliho?

Reagovat
smazaný uživatel

Uhodl jsem

Reagovat
smazaný uživatel

ten zola mě akorát sere doufám že příští zápas prohrajeme ať ho odvolají...a taky doufám že náhrada za něj bude někdo kdo dokáže přivést někoho normálního ne žádné kováče a podobně...třeba Chamakha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele