22. kolo
16.01.2010 16:00 CET
7 : 2
(4:0)

Reportáž

Chelsea zničila Sunderland, leden by pro ni nakonec nemusel být tak problematický

Poprvé bez Drogby i bez Essiena, a přesto dnes Chelsea urvala nejvyšší vítězství v sezoně. Kdo by to byl čekal. Každopádně duchem nepřítomný Sunderland Blues zválcovali s naprostým přehledem. Přehráli ho na všech frontách, diváky bavili nápaditými kombinacemi a při tom se o sedm branek postaralo pět různých hráčů.

Chelsea poprvé bez Essiena vstoupila do utkání se Sunderlandem poněkud panovačně. Od začátku dávala Sunderlandu jasně najevo, že ona na svém hřišti body neztrácí. Vždyť akorát čtyři minuty stačily jmenovcům Coleovým k tomu, aby se dočkali svých prvních šancí zápasu. Nejprve Joe v dobré příležitosti nešťastně šlápl na balon a pak Ashley jen těsně minul vzdálenější tyčku. To byla evidentní předzvěst toho, že dnes Sunderland na Stamford Bridge nečeká pranic lehkého. K tomu už v osmé minutě postraní odpustil Anelkovi centimetrový ofsajd a nechal ho vychutnat si vyběhnuvšího Fulopa. Chelsea se tak brzy ujala vedení sice právem, ale patrně ne zcela regulérní cestou. Žádné pochybnosti už však nemohly provázet další zásah Blues, který přinesla minuta osmnáctá. Tehdy Malouda v okolí středového kruhu ustál hned dva souboje s protivníky, čímž de facto přečíslil soupeřovu obranu, a svůj průnik pak zakončil možná sobecky, ale zároveň také dokonale. Těsně před šestnáctkou zamíchal nohami nad balonem, přehodil si ho na pravačku a hbitě trefil přesně prostor u vzdálenější tyče Fulopovy klece - 2:0.

S trochou nadsázky lze říct, že právě v tu chvíli už bylo po zápase. Black Cats byly pochopitelně jako opařené a ještě hůře se jim udělalo o chvíli později, kdy se soupeř vytasil s další parádní akcí. Tentokráte zezadu přiletěl na milimetr přesný nákop Terryho k Ashleymu Coleovi, ten si míč brilantně zpracoval, zasekávačkou posadil na zem dotírajícího Canu a mazácky "bodlem" zvýšil na pohodlnějších 3:0. Při oslavě gólu pak sice trošku kulhal, nedobré došlápnutí však hned záhy rozběhal, takže si Blues radost z vysokého vedení kazit nemuseli. Pak se na hřišti odehrávalo vlastně to, co se asi očekávalo. Sunderland se snažil probudit, zatímco modří bavili obecenstvo oku lahodícími kombinacemi na jeden dotyk. Ve 33. minutě to navíc mohlo být už 4:0, když si za obranu zaběhl Anelka a v tísni trefil jen dobře nastavenou nohu Fulopa.

Inu, co nebylo v tu chvíli, bylo hned za minutu. Tehdy centr Ashleyho Colea doplachtil až ke skluzujícímu Lampardovi, jenž v těžké pozici zacílil přesně k bližší tyči. Sunderland byl pro první poločas kompletně doražen. Borci v modrém si z jeho obrany místy dělali dobrý den, chvílemi dokonce tento zápas připomínal exhibici. A ne jinak tomu bylo i po přestávce. Krátce po zahájení druhého dějství to byl Anelka, kdo z takových dvaceti metrů napřáhl a prudkou ranou za nepatrného přispění Fulopa orazítkoval břevno a levou tyč sunderlandské svatyně. Asi nemusím připomínat, že i v téhle situaci zaspali stopeři SAFC a taky není nutno dodávat, že se tak dnes nestalo naposledy. Hned vzápětí totiž mohl Ballack s přehledem navázat na centr Joea Colea a dorovnat tak výsledek posledního vzájemného měření sil na Stamford Bridge.

Ten však na ukazateli skóre zrovna dlouho nevydržel. Okamžitě v 56. minutě se totiž prosadil, trochu nečekaně, i Sunderland. Vinou trochy nedůslednosti při bránění se k míči dostal Zenden a měl dostatek času zpoza šestnáctky zamířit do Čechova protipohybu. Jak se ovšem záhy ukázalo, to byl ze strany Mackems jen takový výkřik do tmy. Hned se totiž zase všechno vrátilo do starých kolejí, a tak v 65. minutě podruhé v zápase udeřil Anelka. Výrazně mu při tom pomohl Fulopův odvážný výběh na Žirkovův centr. Maďarský brankář totiž balon vyrazil právě jen na kopačku francouzského kanonýra, který jej hladce uklidil do odkryté svatyně.

Právě někdejší forvard konkurenčního Arsenalu měl co nevidět dokonat hattrick, to se mu ale nepovedlo, třebaže k tomu měl jednou mimořádně blízko. Excelentní centr Maloudy, který ho našel nikým nehlídaného tři metry od Fulopa, totiž trestuhodně nasměroval doprostřed branky, takže na něj soupeřův brankář zvládl včas zareagovat. Anelka se tedy třetí branky nakonec nedočkal. Přihrál však alespoň Lampardovi na další gól, když prudce centroval a jeho parťák ze zálohy někde okolo penaltového puntíku přesně hlavičkoval. Konečnou podobu skóre pak stanovil Darren Bent, specialista na soupeře z tak zvané Big Four, k němuž se odrazil míč na hranici malého vápna.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
klokan.paul

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Anelka,Terry,Lampard)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tutová remízka - 1:1 !!! Čech se bude divit

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Anelka 2x, Bent

Reagovat
smazaný uživatel

4:1, chelsea bude prvně prohravat, pak dostanou kočky červenou a 4 goly k tomu

Reagovat
smazaný uživatel

Cech nepusti ani jeden gol.

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

To bude pěkný zápas. 1. gól dá Darren Bent, ale pak to Chelsea otočí na 3:1. Come on blues! Letos je titul náš!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

DOBRE CHELSEA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale to byl moc pěknej zápas!

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka hrál SUPER

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to byl ne dobrý zapas ale fantastic game :-):-):-):-):-) výsledek hovoří za vše 7:2 :-):-):-):-):-) ,a taky tomu věřím že titul je náš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele