36. kolo
25.04.2010 17:00 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Stoke City 7:0

Pokud někdo pochyboval o síle a psychické odolnosti Chelsea, musí si po pohledu na výsledek ze Stamford Bridge klepat na čelo. Blues hrající pod velkým tlakem s vědomím, že musí zvítězit, nezaváhali, Stoke zdemolovali 7:0 a těší se na vyvrcholení sezóny - duel s Liverpoolem, který nejspíše rozhodne o titulu. Hattrickem se blýskl vynikající Salomon Kalou.

Už od prvních minut bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Potters favorizovanému soupeři nestíhali a když po devíti minutách musel odstoupit zraněný Abdoulaye Faye, nevěstilo to nic dobrého. Za tři minuty zahrozil střelou Lampard, Sorensen pouze vyrazil, ale dorážející Ashley Cole, jenž se po několika týdnech objevil v základní sestavě Chelsea, byl zablokován. Ve 20. minutě poslal před branku přesný centr Paulo Ferreira a Sorensen ukázal skvělé reflexy proti hlavičce Drogby.

Ve 24. minutě přišel první modrý úder. Drogba parádně zpracoval dlouhá míč a poslal před branku milimetrový pas na Kaloua, jenž hlavičkou otevřel skóre. Druhý gól se přivezl ve 31. minutě. Opět v akci figuroval Drogba, jenž přistrčil na Lamparda. Střelu anglického středopolaře Sorensen pouze vyrazil a skluzující Kalou si připsal druhý přesný zásah. Naneštěstí pro Sorensena ale ve skluzu zasáhl gólmanovu roku a dobrých pět minut se kvůli ošetřování hostující jedničky nehrálo. Sorensen nakonec na nosítkách opustil hřiště a do branky musel Begovič. První zprávy hovoří o možné zlomenině lokte. Ještě do poločasu pak stihla přidat Chelsea třetí branku. Kalou na levé straně obešel Shawcrosse, který se však na něj pověsil a za nohu ho stáhl k zemi - penalta. Tu nemohl kopat nikdo jiný než Frank Lampard a bylo hotovo, za stavu 3:0 už nemohl nikdo pochybovat o to, že jde Chelsea zpět na první místo.

Ve druhém poločase pokračoval gólový koncert Ancelottiho družiny. V 52. minutě obešel dva obránce Kalou a bylo na něm vidět, že chce vstřelit i třetí gól, když místo nahrávky lépe postavenému Lampardovi sám zakončoval. Branku netrefil. V 68. minutě se už však útočník z Pobřeží slonoviny dočkal. Lampard mu připravil dobrou pozici, Begovič sice první střelu kryl, ale na dorážku už neměl. Za čtyři minuty mohla padnout další branka. Cole poslal míč Anelkovi, který ještě posunul Maloudovi, ale ten ze tří metrů branku trestuhodně minul. Další akci vedl Drogba s Anelkou, kteří si mezi sebou několikrát narazili míč. Francouzskému forvardovi ale pak míč utekl do strany, a tak musel nahrávat zpět na Maloudu, který pořádně zaměstnal Begoviče. Ten znovu kapituloval až v 82. minutě. Joe Cole poslal do vápna rohový kop a Lampard se místo hlavičky rozhodl zakončit elegantně vnější stranou kopačky a parádně překonal bezmocného Begoviče.

Ten musel lovit míč ze sítě ještě dvakrát. Poprvé v 87. minutě, když ho přesně prostřelil střídající Sturridge a podruhé o dvě minuty později. To znovu zapracoval Lampard, poslal míč Joeu Coleovi, který okamžitě centroval na Maloudu a nakonec i on se dočkal gólu. Potters si ze Stamford Bridge odváží nejtěžší porážku v Premier League, Chelsea se vrací na první místo.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (23)

Přidat komentář
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

prej 0-0 :D to pises kazdej zapas , ze te to porad bavi

Reagovat
smazaný uživatel

fandit Manchesteru, taky bych si to přál...

Reagovat
Maverick 65

Reagovat
Devil

To je kopec srandy...no nekomu holt staci malo ke stesti...

Reagovat
smazaný uživatel

Ak Chelsea remizuje alebo prehrá nezaslúži si titul !!!

Preto 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
smazaný uživatel

Utrápená výhra 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

No-utrápená výhra to zrovna nebyla

Reagovat
Tomtaf

2:0

titul pro Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte niekto linl na zápas ? Lebo schitá STV3 opakuje luckersky zápas Manu a nulový zápas Arsenalu ale priamy prenos Chelsea nedaju.

Schiti

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně doufám, že proti Liverpoolu bude mít Chelsea zvlhlej střelnej prach....

Reagovat
smazaný uživatel

Tam to taková pohoda nebude, ale odvezou si tři body

Reagovat
Maverick 65

Dnes exhibice

Reagovat
smazaný uživatel

utrápená výhra 7:0 xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
smazaný uživatel

Čekala jsem pumelici, ale takovouhle ne Nejvíc mě mrzí, že máme zraněného Sorensena ( Kalou o tom asi neví, ale má ve mě VELIKÉHO nepřítele ) Bylo jasný, že Chelsea pojede nadoraz, ale za každou cenu ? Bylo to zapotřebí? Zrovna jedeme fandit na Stoke s Evertonem a Sorensen mě moc mrzí Tak mu přeju brzké uzdravení, snad se nepotvrdí ty nejhorší předpovědi

Reagovat
smazaný uživatel

neměl tam už dávat ruku...! každej utočník by to takhle udělal...

Reagovat
smazaný uživatel

...stejně jako každej správnej brankář se snaží udělat maximum, aby ten kulatej prevít nepustil za sebe To je těžký, no...

Reagovat
smazaný uživatel

tky pravda kámo.. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Díky kámo...jsem ženská, tak se nediv mýmu outlocitu ! Ale jako hospodská mám v chlaparku výcvik Takže se stejně na Stoke těším, fandím jim už třetí rok, ještě než se dostali do Premier...hlavně na tu jejich boží atmosféru To bude výlet... !

Reagovat
smazaný uživatel

ježííš tak to omluva.. to bych nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

..no jo, mě taky nenapadlo, že jsou někteří chlapi schopní odejít v půlce piva na Ordinaci v růžový zahradě nebo Poštu pro tebe Takže zítra zabalit dres, přečkat u pivka půlnoc a nad ránem vzhůru do povětří (jestli zas neplivne nějaká sopka ) a jupí v sobotu na Stoke !!! Klucí moji poťapaný to musej zvládnout, když se táhnu takovou dálku a navíc s fobií z lítání A kdyby náhodou ne, za tu husí kůži na stadionu při jejich boží hymně naživo to taky stojí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele