20. kolo
28.12.2009 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Sunderland AFC 2:2

Po třech minutách na hřišti se proti bývalému zaměstnavateli blýskl Diouf a zařídil tak alespoň bod pro Rovers. Ti mohli dokonce vyhrát, kdyby v poslední minutě Samba nedorážel do tyče. Černé kočky nespasily ani dva přesné zásahy kanonýra Benta.

První poločas nepřinesl žádnou změnu, oproti posledním špatným výkonům obou týmů. Do první vážnější šance se po dvaceti minutách dostal McCarthey, ale přesného centru Pedersena využil pouze k hlavičce těsně nad břevno.

Na druhé straně se při svém debutu mohl prosadit Meyler, z dálky však mezi tři tyče nezamířil. V úvodním dějství byli hosté o něco aktivnější, gólově se však neprosadili. Druhý poločas přinesl aktivnější hru Rovers a paradoxně i úvodní gól do jejich sítě.

Hendersonovu střelu ještě stihl zablokovat Nielsen, nicméně se míč odrazil pouze k Bentovi, který zblízka neměl problém dorazit. Jenže hned v následující minutě mohli domácí fanoušci propuknout v jásot. McCarthey si vyměnil s Pedersenem pozici z prvního poločasu a druhý jmenovaný pak přízemní střelou vyrovnal.

Když pět minut poté netrefil centr Pedersena v dobré pozici Andrews, dostal další příležitost k návratu do vedení Bent, který znovu nepohrdl. Ten se dostal do rychlého brejku po příhře od Hendersona a s chladnou hlavou překonal Robinsona, připsal si tak již třináctý zásah v ligové sezóně.

Brzy mohlo být znovu vyrovnáno, tentokrát Pedersonovo přihrávku přetavil ve střelu nad břevno Nzonzi. V 72. minutě se k další gólové střele dostal Bent, přestože Robinson byl tentokrát úspěšnější, rozhodl se Allardyce reagovat trojím střídáním v jediné minutě.

A vyplatilo se. Tři minuty po vystřídání se proti svému minulému týmu prosadil hlavičkou z penalty Diouf. Aby toho nebylo pro svěřence Steva Brucea málo, úspěšný centr na gól si připsal další bývalý hráč, který ještě loni oblékal dres Černých koček - Pascal Chimbonda.

A nakonec byli domácí v posledních vteřinách velice blízko vítězství. Pedersen tentokrát svým centrem našel střídajícího Kaliniče, kterého výtečně vychytal Fülöp. Míč ale vyrazil pouze k Sambovi, který ke své smůle rozezvučel pouze tyč.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mircu5

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vykony sunderlandu jsou pro me velkym zklamanim, predevsim v poslednich zapasech.

Dnes zlomi prokleti proher o 1 gol.

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele