27. kolo
20.02.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenalu Sunderland nedělal nejmenší problém

Kanonýři splnili povinnost. V nevábném zápase poměrně hladce přehráli odevzdaný Sunderland, který za celý zápas sotva vytáhl paty za půlící čáru. Arsenal si nicméně určitě dovedl představit i vítězství vyšším rozdílem, koneckonců šancí na to měl ažaž.

Arsenal se na vlastním hřišti nechá přehrát málokdy. A tento zápas zajetá pravidla rozhodně nebořil. Sunderland se takříkajíc nechytal prakticky od samého začátku. Hned ve 13. minutě Kanonýři svého soupeře zaskočili nakrátko rozehraným rohovým kopem, po němž nebezpečně pálil Fabregas. Za tři minuty se pro změnu v sólovém úniku ocitl Walcott, selhal však střelou přímo do Gordona. Bendtnerovi pak už dorážka nevyšla ideálně. Dánský forvard měl ovšem v příštích okamžicích hned dvě možnosti, jak si spravit chuť. Ta první ještě skončila podivným odrazem od vršku břevna přímo do náruče Gordona, ale ta druhá již vyústila v branku. Bendtner měl v tuhle chvíli hodně lehký úkol, přihrávku Ebouého sklepával do odkryté klece zpoza zadní tyče.

Black Cats se do své první šance dostaly až těsně před přestávkou, o to blíže gólu však v tu chvíli byly. Jones měl totiž podobně jako Walcott na druhé straně příležitost čelit Almuniovi tváří v tvář, také on ale tíhu zodpovědnosti neunesl a neklidně zacílil hodně mimo. To byla ale opravdu jen zářná výjimka. Jinak hrál pouze Arsenal, a totéž platilo i o druhém dějství. Vermaelen okamžitě jen taktak, že nedosáhl na Fabregasův centr, aby pak sám zajímavě zkoušel štěstí z přímého kopu. Jenže Mackems dnes měli patent na brejky a další takový vedl v 64. minutě Bent, k němuž senzačně propadl Gordonův výkop. Mimořádně pomalý Silvestre znovu nestíhal, ovšem Almunia byl z branky venku včas a znemožnil tak Bentovi ideální zakončení.

Obranná činnost hostů dnes místy připomínala cirkusové vystoupení, jejich obětavost a přístup ke hře byly zhruba tak na úrovni amatérských čutálistů. Co však bylo dost možná ještě smutnější, byla neschopnost Gunners této soupeřovy laxnosti nějak využít. V jednu chvíli si tedy sice Gordon musel připadat jako na střelnici, ale na druhou stranu zvládl zasáhnout jak proti Walcottovi, tak proti Nasrimu, který záhy navíc ještě nemířil přesně. Bez posledních dvaceti minut už by se potom tento zápas úplně klidně obešel. Až tak byly v globálu zbytečné, alespoň co se předváděné hry týče. Krom toho ještě padla jedna branka, kterou se štěstím vsítil Fabregas z penalty poté, co byl sám zezadu postrčen Campbellem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

že by jsme už zase začali něco hrát tak 4:1 at je na co se dívat

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že to po tom neštˇastném poháru ustojí 1

Reagovat
Lorcan

to dáme 2:0 (Fabregas, Bendtner)

Reagovat
Lorcan

Reagovat
diastan

omgg xDDD

Reagovat
smazaný uživatel

frajer

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 klidnej výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele