29. kolo
16.03.2009 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham se vysloveně protrápil k jednomu bodu

Zraněními naprosto zdecimovaný West Ham při pondělním večeru ne a ne něco pořádného vymyslet na výjimečně dravé a organizované Baggies, a tak se spolu oba celky po svižných 90 minutách rozešly smírně.

Prvních několik minut nebylo divákům na Upton Parku moc co závidět. Aktéry utkání balon zrovinka neposlouchal a poměrně dlouho se s ním seznamovali. Jako první onu neposednou kulatou věc zkrotili domácí fotbalisté a začali zlobit. Tedy zlobit, jejich dravé průniky nejprve zpravidla nekončily střelou, pročež jako první zahrozil na druhé straně Fortuné, když po vtipném přiťuknutí Greeninga napálil ze značného úhlu vnější část bližší tyče. Postupem času dostávaly kombinace obou celků hlavu a patu, avšak nadále na hřišti dominovaly pozorné defenzivní linie. Na druhou stranu ofenzivní hráči se neustále čím dál víc osmělovali, a tak se ve 27. minutě vydal na sebevědomý průnik Morrison, aby si zblízka nepřišel na včas vyběhnuvšího Greena. Ve 33. minutě zase Noble krásně pronikl po pravé straně a pod sebe směřoval míč na Searse. Ten ve slušné palebné pozici napálil před sebou stojícího protivníka. Konec poločasu by se dal sice nazvat otevřenou partií, větší gólovou příležitost už však nepřinesl.

West Brom navázal na nebojácný výkon z první půle hned zkraje té druhé a v 52. minutě se klidně mohl ujmout vedení. Chris Brunt totiž u levé postranní čáry snadno přelstil Nobleho, dostal se ke zdařilému centru a Londýňané museli okamžitě být na poplach. Po míči se totiž vrhli hned tři houževnatí borci ve žlutém, přičemž jeden z nich, patrně vytáhlý stoper Martis, ho hlavou prudce odpálil do břevna. Srážku s ním a jeho dvěma spoluhráči nepěkným způsobem odnesl Robert Green, alespoň si však mohl blahořečit, že dost možná rozhodil zakončujícího soupeře natolik, že ve finále neskóroval. Kladiváři se mezitím v těchto chvílích potýkali s očividným herním útlumem. To potvrdil v 59. minutě Savio, když všechno udělal suprově až do té doby, než se definitivně z levé strany prodral ke střele, rozuměj, než poničil pánubohu okenice.

Zdálo se, že se snižujícím se tempem hry ubude také gólových příležitosti, avšak nebylo tomu tak. Na tutovku Greeninga ze 71. minuty, kdy hostující středopolař pronikl až před Greena, aby záhy trestuhodně vypálil nad břevno, totiž vzápětí odpověděl Di Michele nebezpečnou hlavičkou těsně vedle levé tyče Carsonovy klece. Závěrečná snaha Hammers o vítěznou branku už navenek působila poněkud křečovitě a soupeři vlastně mnoho problémů ani nezpůsobovala.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu že Albion je poslední a kladiváři mají docela štěstí tak bych to viděl na další výhru....

Reagovat
smazaný uživatel

typuu 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

celkem solidní kurs na 1, tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Lahvac-CZ

WBA se nedaří a jsou poslední, takže by se měli v tomto duelu pokusit získat nějaké body. Tip: 02

Reagovat
smazaný uživatel

at se pokoušej ale na Upton parku docela nereálný tip 1:0

Reagovat
Ted

C.Cole byl v poslední době velmi důležitým hráčem, uvidíme jak se vyrovnáme s jeho absencí. Opět mnoho hráčů zraněných, což není dobrá zpráva (ale jako každý fanoušek whu jsem si na to už zvykl ). Pokud pojede WBA na Upton park pouze pro bod a bude betonovat, budeme to mít těžké... ale i tak věřím ve vítězství v utkání, ve kterém nepadne moc branek....

Reagovat
smazaný uživatel

WBA dostali zatim 54 branek, takže i kdyby jenom betonovali, tak prohrajou...1 doufám

Reagovat
smazaný uživatel

jj by mohly dělat reklamu na ementál

Reagovat
Ted

No, nějaký ten rok zpátky jsem byl na Bazalech na zápas Baníku s Žižkovem. Tenkrát Žižkov taky nebyl v lize nijak zvlášť dobrý v práci v zadních řadách... Ale celý zápas bránili v jedenácti lidech a nakonec zápas skončil 0:0, a to i přes výraznou (možná slabé slovo) převahu Baníku....

Reagovat
Ted

jinak mi jde jen o princip, a že něco takového je možné - nesrovnávám prales s PL

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm - tak smekam pred odhadem vysledku redaktora! "O" osobne jsem se nechal zlakat a dal jsem 500 na "1" I jsem se vydrzel na ten zapas divat, ale vypadalo tojakoby se snad domluvili - zadna golovka a nase divize hraje lepe - des bes!!! Radeji jsem mel jit s manzelkou na veceri :-(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele