31. kolo
04.04.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mladí „Kladiváři“ vystříleli West Hamu vítězství

O tom, že se investice do vlastních odchovanců vyplatí, se na vlastní kůži přesvědčili hosté ze Sunderlandu. Ty totiž dvěma brankami "popravili" devatenáctí letí mladíci z West Hamu. Ve 42. minutě se trefil Junior Stanislas, který vůbec poprvé nastoupil v základní sestavě a hned se dočkal první branky v "A" týmu. O jedenáct minut později ho napodobil James Tomkins, který se po šesti zápasech v Premier League také dočkal své první gólové trefy.

Sunderland měl v úvodních momentech míč na kopačkách častěji, ale jeho koncovka byla mizerná, střely měly blíže k rohovému praporku než k domácí brance. Až ve 20. minutě se jejich střelba zpřesnila a hned z toho mohl být úvodní gól zápasu, avšak Leadbitter nedokázal prostřelit domácího gólmana. Po půlhodině zahrozili domácí, do dvou příležitostí během pár minut se dostal Di Michele, avšak jeho pokusy se mezi tři tyče nevešly. 33letý Ital o sobě dal znovu vědět tři minuty před koncem poločasu, kdy přesnou přihrávkou poslal do šance Stanislase. Ten zachoval klidnou hlavu a povedenou střelou otevřel skóre utkání a připravil hostům před odchodem do kabin studenou sprchu.

Jak špatně pro Sunderland první poločas skončil, tím hůře ten druhý začal. V 53. minutě totiž hosté prohrávali už o dvě branky, když se prosadil další mladíček v dresu domácích "Kladivářů". Po závaru před brankou hostů se míč dostal až na kopačku Tomkinse, který upravil skóre na 2:0.

West Ham po druhé brance výrazně ožil a hosté mohou hlavně děkovat Gordonovi v jejich brance, jenž dokázal zneškodnit tři velmi dobré šance domácích. Dvacet minut před koncem ztratil zápas tempo, na hřišti byl dlouho ošetřován domácí Spector a po jeho nuceném střídání se ani jeden z týmů nedokázal dostat zpět do zápasu. Po devadesáti minutách tak svítilo na ukazateli skóre 2:0.

Domácí tým je na sedmém místě tabulky, hosté jsou v daleko složitější situaci. V posledních pěti ligových zápasech nedokázali zvítězit a "tancují" nad propastí znamenající pád do nižší soutěže.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uvidime..remiz bo vahra pro WHU

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to viděl tak, že sunderland povede 1:0, ale West Ham otočí na 2:1 (Kováč dá gól)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kovač ani nehral .D::D:D:D

Reagovat
Ted

Jelikož je zraněný, ne proto že chlastal ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele