3. kolo
30.08.2008 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

West Ham porazil Blackburn

Kladiváři po prohře 0:3 s Manchesterem City dnes zabrali a v zápase bez favorita porazili Blackburn. Ten rozstříleli v poměru 4:1, když dva góly dali v posledních dvou minutách, a na kontě mají už šest bodů.

V prvním domácím utkání se West Ham dostal do vedení 2:0 už v 10. minutě. Dnes potřeboval o deset minut více. Hammers nezačali žádným velkým náporem, i přesto se ale gólu dočkali jako první. Faubert zahrál rohový kop, ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval obránce Callum Davenport a hlavou se prosadil. Zanedlouho mohl vyrovnat Jason Roberts, kterého skvěle našel Reid, jenže střela hostujícího útočníka byla zblokována.

Ve 20. minutě se West Ham prosadil podruhé, i když ne tak úplně. Nobelovu střelu tečoval v souboji s Ashtonem omylem stoper Samba a míč doskákal až do sítě. Vzápětí to ale bylo opět jen o gól. Na hranici pokutového území se obránců zbavil útočník Roberts a střelou z úhlu snížil na 1:2. Ve 29. minutě musela ze hřiště hlavní hvězda Blackburnu Roque Santa Cruz, kterého nahradil Matt Derbyshire. Ten hned při svém prvním doteku dokázal skórovat, rozhodčí však jeho trefu pro ofsajd neuznali. První poločas tak dospěl už za nezměněného stavu do přestávky.

V 47. minutě měli hosté jedinečnou příležitost na vstřelení druhé branky. Carlton Cole zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí Riley odpískal penaltu. K její exekuci se postavil Jason Roberts, ale podruhé se prosadit nedokázal. Robert Green vystihl směr jeho střely a vyrazil jí. West Ham tak dokázal udržet své vedení na své straně i po tomto momentu.

Nechybělo však moc a málem se v 62. minutě prosadil potřetí. Pas za obranu si zpracoval Davenport a jen těsně minul branku Paula Robinsona. O deset minut později se na druhé straně vyznamenal Robert Green, který nohou zlikvidoval hlavičkový pokus Bretta Emertona. Později si poradil také s ranou Stevena Reida, a tak zápas skončil po vyrovnaném výkonu výhrou Hammers, kteří navíc v nastaveném čase přidali ještě dvě branky. Úspěšnými střelci se stali Bellamy a Cole.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Těžký zápas ale po výkoně na citi of stadium dávám vetší šance rovers tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

výhra W.H.U. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

kladivari vydrou viteztvi 3:2

Reagovat
Devil

Vidim to na plichtu!

tip.-2:2

Reagovat
kubys

Yeah, dobrý výkon...hlavně Green (jao vždy )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele