11. kolo
01.11.2008 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 2:2

Oba dva celky potřebovaly vyhrát, nakonec se ale rozešly smírně. West Brom přišel o vítězství tři minuty před koncem normální hrací doby. Mezi střelce se zapsal také Roman Bednář.

Baggies za poslední tři utkání inkasovali devět branek, a tak toužili dnes zbytečně neobdržet gól, jenž by jej mohl stát body. Jenže už ve 12. minutě se dopustili fatální chyby. Ryan Donk za držení protihráče zařídil pro Blackburn penaltu, kterou se rozhodnul kopnout Benedict McCarthy a vstřelil první gól svého celku.

Pro West Bromwich to znamenalo zvýšit aktivitu směrem dopředu, ale moc dobře si nevedl, jelikož defenzíva hostujícího celku pracovala dobře a všechny útoky odrážela. Velmi blízko vyrovnání byl v 25. minutě Robert Koren, ale z hranice pokutového území nemířil přesně. Situaci svému týmu velmi zkomplikoval v 36. minutě McCarthy, který viděl už svou druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. V první půli této výhody tým českého útočník Romana Bednáře, který se opět objevil v základní sestavě, už využít nedokázal.

Bylo jasné, že domácí fotbalisté nastoupí po přestávce s ofenzivními plány, vždyť nic jiného jim ani nezbývalo, pokud již počtvrté nechtěli zklamat své fanoušky. Také byli hned od začátku lepší a snažili se útočit, což vyústilo v 55. minutě ve vyrovnávací gól. Ten nedal nikdo jiný, než Roman Bednář, který propálil gólmana Robinsona.

I po vstřeleném gólu pokračovali Baggies velmi aktivně a výsledkem byla druhá branka. K pěkné ráně napřáhnul Ishmael Miller a během sedmi minut West Brom dokázal stav utkání otočit. Po dvou brankách domácí fotbalisté trochu ubrali ze svého tempa a v závěru přišli o vítězství. Z dálky vypálil Keith Andrews a jeho střela, který letěla do rohu brány, skončila až za zády gólmana Carsona.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dobře Romane, jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele