11. kolo
01.11.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal na Britannia Stadium zklamal na celé čáře

Kanonýři slízli opět pořádnou porci ostudy, když podlehli dalšímu nováčkovi. Tentokrát po skutečně bídném výkonu nestačili na Stoke City. Ten vedl dokonce 2:0, Clichy pak s notnou dávkou štěstí až v nastavení přidal čestný zásah hostí.

Arsenal hned od prvních minut začal soupeře přehrávat, tomu však nelze upřít snahu kombinovat po zemi. Přestože hosté zcela jasně dominovali hře, ve 12. minutě na ně čekal ošklivý šok. Tajnou zbraní Stoke jsou v této sezoně dlouhé auty produkované Delapem a po jednom z nich padla také první branka utkání. Fuller přeskočil Tourého a poslal míč přímo k zadní tyči – 1:0. Tento gól poněkud sebral favoritovi vítr z plachet. A už za osm minut to mohlo být ještě horší. Almuniův kiks trestal přesnou hlavičkou Delap, Clichy byl ovšem na brankové čáře v pohotovosti a spasil svůj tým.

První alespoň nějakou šanci si Kanonýři vytvořili ve 27. minutě, ovšem Denilsonovu přihrávku zužitkoval Adebayor akorát ke slabé střele, s níž si Sorensen bez problémů poradil. Od té doby přebral otěže zápasu do svých rukou přeci jen opět Arsenal, do zakončení se však dlouho nedostával. Až krátce před přestávkou pálil tožský útočník ve službách londýnského celku jen těsně nad z hranice šestnáctky.

Zkraje druhého poločasu postrádala hra obou celků jakoukoliv myšlenku. Hlavně Arsenalu nevycházelo prakticky nic, na co sáhl, důraz a brzké přistupování fotbalistů Stoku jim k duhu opravdu nešly. Až po hodině hry se málem po rohu prosadil Touré. Naběhl si na bližší tyč pro centr Fabregase s dvěma soupeři v zádech a z první zamířil jen těsně nad břevno. V 67. minutě se o slovo přihlásili opět Potters. Diao z hranice šestnáctky prostřelil chumel hráčů před sebou a vylekal rozpačitého Almuniu.

Obrázek zápasu v posledních dvaceti minutách si asi umíte udělat sami. Kanonýři bušili na zataženou defenzivu domácích, co to šlo, jejich snaha se ovšem velmi často míjela účinkem. Navíc se v 73. minutě stalo něco nečekaného. Další dalekonosný aut Delapa nadělal paseku v obraně Arsenalu, Shawcross prodlužoval za sebe na dobíhajícího Olofinjanu, který s balonem na hrudi doklopýtal za brankovou čáru. Ztrápený favorit posléze nedokázal pořádně udržet míč na kopačkách, k tomu všemu v 77. minutě přišel o Van Persieho. Ten úplně zbytečně naběhl do Sorensena, ač golman Potters držel balon pevně v rukavicích, a loktem ho povalil k zemi. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta.

Nad hrou Arsenalu ve zbývajících minutách duelu se museli příznivci všech rivalů jen usmívat. Tlak nijaký, přihrávky nepřesné, zkrátka jedno velké trápení. Až ve čtvrté minutě nastavení zvládl Arsenal alespoň zkorigovat stav utkání. Clichy vypálil za pokutovým územím a jeho nejednou tečovaná rána zapadla přesně k bližší tyči.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dal´ší soupeř ze spodu tabulky vyhráme 0 3

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlasím, skončí to 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

jasná dvojka arsenal opravý to co převed proti tottenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

Idem ich aj tipovať aj keď ma so Spurs ošmekli.

Takže 2. tip: 1.3

Reagovat
smazaný uživatel

chcem sa spytat,ci vzdy pises pewiev na zapasu arsenalu ty,Fantomas?

inak tip 2:6

Reagovat
Pharrell

zas tak jasne to neskonci - 0:2

Reagovat
fantomas

V drtivé většině případu ano, a i report, když na to koukám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najprv musis napisat jeden komentar a az potom na seba mozes reagovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pharrell

Arsenal prohral 3zapas z dosavadnich 11 kol a navic s takovymi tymy jako Fulham,Hull,Stoke ! Odchody Hleba,Flaminiho a G.Silvy je pro Arsenal velka ztrata a hraci Denilson,Diaby a Nasri je zatim plnohodnotne nenahradily

Reagovat
smazaný uživatel

rosa chybí neskutečne

Reagovat
smazaný uživatel

kde jsou ty časy Vieri, Cambela, Henryho a Pirese

Reagovat
smazaný uživatel

taky si říkám...byly to krásný časy

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně bergkampa :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele