11. kolo
01.11.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - West Ham United 1:1

Černá série Kladivářů je alespoň trochu narušena. Middlesbrough dokázalo zlepšeným výkonem po změně stran pouze vyrovnat. Po skvělém závěru se mohly z výhry radovat oba týmy, zaslouženě se tak rozešly smírně.

Zápas přivítalo deštivé počasí a poznamenalo tak odvážnost ataků obou týmů. Zvláště opatrně začal West Ham, přesto se k první zajímavé šanci odvážil Sears, ale průnik obranou zakončil střelou mimo tři tyče. Postupně hosté využívali zrychleného povrchu k převaze, která ve 21. minutě vedla k prvnímu gólu. Poskakující centr propadl až na malé vápno k Boa Mortemu, ten se zbavil obránce a narazil lépe postavenému Mullinsovi. První střela mu nevyšla podle představ a míč propadl mezi jeho nohama, vše napravil následným pohotovým pokusem, který z jedenácti metrů opřel o břevno, od něhož se míč odrazil do branky.

Po dvou minutách nechybělo mnoho a londýnský klub mohl vést o góly dva. Po faulu na Bellamyho zahrával přímý kop z nebezpečné vzdálenosti Collins. Přízemní střelou prostřelil zeď a jen decimetry dělily jeho dělovku od levé tyče. West Ham se snažil rychle a přesně kombinovat, což mu vždy vycházelo až do finální přihrávky, kterou ve vlastní šestnáctce zpacifikovali domácí obránci. Vůbec poprvé se do vápna hostů odvážil až ve 44. minutě Alves, v dobré pozici mířil pouze do náruče Greena. Útočný závěr ze strany Boro zaměstnal hostujícího brankáře ještě při nebezpečném centru Downinga. Green sebral Alvesovi, který by zakončoval do odkryté branky, míč před očima.

Obrovskou šanci v úvodu druhé půle spálil Collison, když se na penaltě ocitl naprosto osamocený a míč nepochopitelně napálil přímo do Turnbulla. Vyrovnaných, leč na šance nepřínosných, dvacet minut přerušil nebezpečnou střelou zpoza vápna Gary O'Neil, Green si poradil. Nabuzení domácí se snažili dále. S hlavičkou neuspěl Rigott, přízemní střelu z třiceti metrů umístil jen těsně mimo Downing a zády k bráně nezamířil přesně ani Mido.

Deset minut před koncem rozjásal skvělým naběhnutím i zakončením domácí fanoušky obránce Hoyte, zakončoval však v diskutabilním ofsajdu, pro který mu gól uznán nebyl. V 83. minutě už si Middlesbrough vedlo lépe. Collins fauloval střídajícího Mida jen centimetry od vlastního vápna. Sám faulovaný se poté nerozpakoval tvrdou ranou podstřelil vyskočivší zeď a překvapil Greena pokusem k jeho bližší tyči.

I v další šanci se ocitl Mido, po vysunutí za obranu donutil Greena k zákroku střelou přesně k bližší tyči. Na druhé straně zase nechybělo Rigottovi mnoho, aby si Etheringtonovu střelu srazil do vlastní branky. Ve druhé minutě nastavení neuvěřitelně zachránil domácí Turnbull. Faubertův centr na penaltu našel Bowyera, jehož střelu vyrazil brankář pouze před sebe. Pro dorážku si doběhl houževnatý Bellamy, ale i jeho vychytal golman Middlesbrough a rozhodl tak o dělbě bodů.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

boro 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele