30. kolo
16.03.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Záchranářský souboj vyhrál Wigan

Situace Boltonu začíná být skutečné kritická. Trotters totiž opět prohráli, už počtvrté v řadě, a i nadále jim patří předposlední pozice.

Trenér Megson šetřil své největší hvězdy v zápase Poháru UEFA na půdě Sportingu právě pro toto utkání, jenže ani to mu nepomohlo. I přesto, že Bolton hrál téměř celé utkání v početní převaze, působil dost bezmocně a Wigan zaslouženě vyhrál. Navíc opět dokázal udržet čisté konto.

Zápas nezačal pro domácí fotbalisty zrovna nejlépe. Po ataku na Cahilla viděl červenou kartu velšský záložník Jason Koumas. Ofenzívě Wiganu to ovšem po zbytek zápasu nijak výrazně neublížilo. V 10. minutě si zpracoval dlouhý výkop od Kirklada útočník Heskey, přihrál Valenciovi, jeho následnou střelu z úhlu ale zblokovali hostující obránci.

V 32. minutě už ovšem mohl JJB stadium začít slavit. Dlouhý aut Maria Melchiota dokázal zužitkovat střelou z voleje Emile Heskey. Už za osm minut vyrovnal útočník El Hadji Diouf, jenže jeho branka nebyla pro hru rukou uznána. Bolton navíc musel ještě těsně před přestávkou sáhnout ke střídání. Po hlavičkovém souboji s Erikem Edmanem hřiště předčasně opustil Tamir Cohen. Toho nahradil Polák Rasiak.

Druhý poločas začal velmi dobře. Už ve druhé minutě se odhodlal ke střele Kevin Nolan, jeho pokus ovšem letěl přesně do míst, kde stál obrovitý gólman Kirkland, jenž jej bez větších potíží vychytal. Po zbytek zápasu se však diváci poměrně nudili. Na hrůzostrašném trávníku to místy vypadalo jako na bojišti.

Wigan, vědom si svého vedení, se do útočení moc nehnal, očekávaný tlak od Boltonu nepřišel, a proto tento záchranářský souboj zaslouženě vyhráli domácí fotbalisté.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Momentálně je v lepším rozpoložení domácí Wigan Athletic. S Boltonem to jde o desti k pěti a ani v tomto zápae nijak zvlášť neoslní. Tip 2:1.

Reagovat
Devil

Doufam ze Wigan vyhraje ! tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

wigan vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal to bude o ničem, ani bych ho nechtěl vidět. tip - 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan potvrdil roli favorita. Bolton je bezzubý, jak vidno, šetření opor z UEFA Cupu mu stejně nevyšlo. Myslím, že by jim vůbec neškodilo, kdyby se v Boltonu v příští sezóně hrále jen League Championship.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych je tam rád uvítal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele