38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea remizovala s Boltonem a titul tak ukořistilo ManU

Chelsea nesplnila cíl, který si kladla pro poslední kolo. O vítězství nad Boltonem přišla v poslední minutě nastavení, kdy se trefil Taylor. I tak Manchester zvítězil, takže výsledek na Stamford Bridge nic neřešil.

Avram Grant nepřichystal pro toto klíčové utkání žádné překvapení. Chelsea vyrukovala do boje s klasickým rozestavením 4-3-3 se záložní řadou ve složení Ballack-Lampard- Makelele, na křídlech s Maloudou a Colem a na hrotu osamoceným Drogbou. Dle očekávání začal na pravém beku Essien. Bez zajímavosti také není fakt, že Petr Čech nastoupil netradičně se svítivě oranžovým dresem.

Chelsea měla v úvodu zápasu míč častěji na svých kopačkách a také si jako první vypracovala tutovou šanci. Ballack poslal napříč vápnem balon na zadní tyč Drogbovi, ten se však nepochopitelně ukopl. Další nešťastný okamžik pro Blues přišel po deseti minutách hry, kdy Petr Čech udeřil do obličeje kolenem kapitána mužstva Johna Terryho a ten na nosítkách musel opustit hřiště. Nahradil ho Belletti. Ve 37. minutě se prodral přes obránce ke střele ze střední vzdálenosti Joe Cole, míč však ani nezvládl zvednout a pozemní ránu Al Habsi bez problémů zkrotil.

Andrej Ševčenko, který se o poločase dostal na hřiště na úkor Makeleleho, ve 47. minutě přihlížel tomu, jak povedenou ránu Maloudy z necelých 30 metrů vytahuje s obtížemi na břevno Al Habsi. Přes neprostupnou hráz, kterou okolo velkého vápna rozestavěli hráči Wanderers se dostávalo opravdu těžko, a tak se pokusil o gól z velké dálky Ballack, neúspěšně. V 61. minutě už konečně nakopl svou motorku Drogba, přesprintoval dva obránce a jen senzační zákrok Al Habsiho odvrátil gólovou radost Chelsea, ale jen na chvíli. Uběhlo jen pár vteřin a z branky se radoval Andrej Ševčenko, když usměrnil na malém vápně nevýrazný pokus svého spoluhráče neomylně mezi tři tyče.

Poté musel útočit i Bolton, jenže v 65. minutě vychytal z úhlu střílejícího Dioufa Čech. 15 minut před koncem ale zahrozili po hlušší pasáži opět domácí, konkrétně Cole, který pálil přímo do Habsiho. Poté nastřelil Bolton břevno a šest minut před koncem ještě hlavičkoval Lampard v záklonu nad. Už to vypadalo, že si dojde Chelsea v klidu za splněním svého dnešního cíle, jenže přišel roh Boltonu, zmatek ve vápně a Taylorova rána mezi nohy Petra Čecha. Celé Stamford Bridge ztuhlo, přesto i kdyby Chelsea nakonec zvítězila, titul by ji unikl, neboť Manchester jasně přehrál Wigan.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chelsea nezavaha a boj o titul bude jeste hodne zajimavy....tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas....chelsea se jeste dal bude snazit vyhrat titul, a bude doufat, ze manchester klopitne...muj tip na posledni zapas sezony tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

I já věřím ve výhru Chelsea 3:0 a nakonec radost z titulu. Chelsea se opravdu velice zvedla pod Avramem Grantem a titul si z tohoto pohledu možná zaslouží. Takže Gratuluji Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea doma nezaváhá ale to ani manchester, titul získá manchester.

Reagovat
smazaný uživatel

tip...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

hoši,mělo by vám být jasný,že v této sezóně skončíte bez trofeje a ukončíte tak sezónu úplně z prázdnou

Reagovat
smazaný uživatel

hrozný bludy meleš

Reagovat
Devil

Chelsea vyhraje,ale bude ji to prd platny!!!Titul zustane na Traffordu!

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas kamarade

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1 0 daji gol a pak budou branit

Reagovat
smazaný uživatel

...ty si trapnej.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 nebo 5:1 doufám, že man utd klopítne

Reagovat
smazaný uživatel

mickee ty pico uvidime jako to dopadne arsenal je uz bez sanci proto preji titul man you i proto ze hraji krasne konecne se chelsea neviplatijou ty vyhry 1 0 kdyz zalezi na skoree

Reagovat
smazaný uživatel

Hej ja se tu upe směju Ty si trapas: . Prej pico ... ty chodíš do jesliček?

Reagovat
smazaný uživatel

taky že nezaváhá

Reagovat
smazaný uživatel

OMG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre ze Bolton urval bodik ze Stamford B. Nebot Chelsea se nemusi vymlouvat ze prohrala titul jen diky horsimu skore,ale hl.,hl. o dva body mene nazbirala.

Tj. Titul je naprosto a zaslouzene v tech spravnych rukach

Manchesteru United FC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea klopýtla a titul je fuč ! Tak to má být.

Reagovat
smazaný uživatel

mickee tak kdo je tady trapnej sry spletl sem se cheslea dala gla pak branila a pak jete dostala gol :D:D:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele