9. kolo
07.10.2007 13:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Arsenal FC - Sunderland AFC 3:2

Desáté vítězství Arsenalu v řadě sledovali v neděli po poledni diváci na Emirates Stadium. Domácí se tak vrací na první příčku tabulky. Sunderland nebyl odevzdaným soupeřem, ačkoliv prohrával už o dvě branky, dokázal vyrovnat a o jeden bod přišel až deset minut před koncem.

Arsenal na začátku zápasu jasně dominoval a už po sedmi minutách šel do vedení, když Van Persie krásnou ranou zužitkoval volný přímý kop z dvaceti metrů. Ve 14. minutě už to bylo 2:0. Sunderland nedokázal uklidit míč z pokutového území po rohovém kopu, k němu se dostal Senderos a vstřelil svou první branku v dresu Arsenalu za posledních 22 měsíců. Tým z Londýna ovládal hru a tvořil si jednu šanci za druhou. Ve 20. minutě mohl být rozdíl ve skóre ještě větší, ale Diabyho branka po Hlebově centru nebyla uznána pro údajný ofsajd. Sunderland se probral k životu v 24. minutě. Po dlouhé přihrávce se Jones dostal za záda Gaela Clichyho, jeho střelu Almunia ještě dokázal vyrazit, ale na okraji pokutového území se k volnému míči dostal Ross Wallace, ztlumil si míč na prsou a v klidu skóroval. Hostům branka viditelně pomohla a najednou začali hrát lépe a déle držet míč. Arsenal do konce poločasu ještě zahrozil z rychlého protiútoku, Van Persie střílel z 25 metrů, Gordon však jeho pokus kryl.

Ve druhé půli se hrálo teprve tři minuty a najednou bylo vyrovnáno. Miller na levé straně dostal míč, nacentroval do malého vápna, Jones přeskočil Clichyho a rozveselil sunderlandské fanoušky za branou. Arsenal poté opět přidal v útoku, od vedení byl malý kousek, když Kolo Touré z třiceti metrů trefil tyč. Do hry se půl hodiny před koncem dostal i Theo Walcott a přinesl výrazné oživení. V 80. minutě to byl právě on, kdo ve vápně přihrál Van Persiemu na jeho druhou branku v zápase. Mladý odchovanec Southamptonu pak ještě v nastaveném čase trefil tyč, to už ale hosté dohrávali o deseti, protože Paul McShane byl vyloučen po tvrdém zákroku na Hleba.

Arsenal potvrdil roli favorita a připsal si tři body, nicméně zápas byl nakonec o hodně těžší, než by se dalo po skvělé první čtvrthodině čekat. Sunderland sice odjíždí poražen, ale s hlavou vztyčenou, neboť byl důstojným soupeřem.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*dawe

arsenal roznese sunderland na kopitech

Reagovat
HOST*bary72

Podle mne to bude těsný, 2:1.

Reagovat
HOST*Washa

Ja si též myslím že to bude těsné, ale i přesto sem dal na arsenal

Reagovat
HOST*Devil

Bohuzel , myslim ze Keaneovci dostanou za vyucenou ! 3:1

Reagovat
HOST*marthas

Sunderland je dost sympatický klub, ale Arsenal je můj top...tipuju tak 3:0

Reagovat
HOST*kean

typujem 0;1 PRE SUNDERLEND

Reagovat
HOST*arsenalmann

fuj sunderland arsenal the best vyhra 4:1

Reagovat
Pharrell

trapas!!

Reagovat
Pharrell

3:2 Van Persie gooooooalll!!!!

Reagovat
HOST*

uf

Reagovat
HOST*Devil

Skoda , uz jsem pral Sunderlandu plichtu a ono nic !

Reagovat
HOST*

Slavia-Arsenal

HOST*Roman, 29.09. 10:00

nasel by se nekdo kdo by jel na zapas Slavia-Arsenal. ale na sektor hosti.jsem velkym fanouskem arsenalu.je mi 17let jsem z kromerizska.moje telefoni cislo je 728 884 059

[reagovat]

Reagovat
HOST*bano

arsenal ma nejlepsi poslednich 15 minut a divimse že nedali vic golu ale ten van persieho gol stal zato

Reagovat
HOST*Roman

presne tak bano arsenal muze klidne prohravat 2-0 a stejne to v poslednich minutach otoci.ted dame boltonu rukavicu

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele