Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.09.2012 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wales nestačil ani na Belgii a prohrál už čtvrtý zápas v řadě

Více než hodinová početní převaha se stala pro Belgičany velice vítaným dárkem, který se neobešel bez poděkování, i když se do něho hostům zpočátku příliš nechtělo. Ostrované tak pod vedením Chrise Colemana zatím čekají na výhru i na vstřelený gól!

Domácí se museli obejít hned bez několika obvyklých členů základní sestavy, avšak na jejich výkonu to znát nebylo. Aktivní start, podpořený důslednou obranou a neutuchající snahou o rychlé protiútoky přinášel kýžené ovoce. Jeden takový rozjel Bale a celou akci mohl, i díky zaváhání Vertonghena, zakončit Edwards, hráč druholigového Wolverhamptonu však hlavičkoval pouze do boční sítě.

Nezastavitelný Gareth Bale vytvářel pro své spoluhráče jednu zajímavou akci za druhou. V osmnácté minutě hledal ve vápně nabíhajícího Churche, ten však na vysoký balón nedosáhl. Vzápětí mohlo z ničeho nic udeřit na druhé straně: Mertens hledal ve vymezeném prostoru Vermaelena, před ním ale za minutu dvanáct zasáhl Collins. Ten samý hráč však za okamžik neudržel nervy na uzdě a po tvrdém zákroku na Gilleta si od sudího Johannessona z blízka prohlédl červený kartónek, načež musel ze hřiště.

Belgii se tím logicky otevřelo daleko více prostoru, což mohli hosté zužitkovat krátce po půlhodině hry, avšak Mertensovi se do prostoru branky zacílit nepodařilo. I během početního oslabení znamenal pro Belgičany neutuchající hrozbu Bale, jenž už podruhé "nabil" Churchovi, tomu se ale pro změnu postavil do rány Gillet. Hned nato si pak ve vzduchu nezastavitelný Kompany naskočil na Mertensův centr a pohodlně zavěsil - 0:1.

Hned po patnáctiminutovém oddechu mohl zvýšit vedení Witsel a zakrátko sám Mertens, prvně jmenovaný však přestřelil a druhý našel jenom nachystaného Myhilla. Neuspěl ani střídající Lukaku, jemuž se postavil do cesty obětavý Matthews. Belgický tlak vrcholil a bylo jenom otázkou času, kdy ostrovní hráz povolí...

Recept se snažil najít také Hazard, který posadil přesný míč na hlavu Vertonghena, ten však hlavičkoval jen do boční sítě. Ovšem také druhá strana se musela mít na pozoru: Bale pořádně zaměstnal Courtoise a Williams zanedlouho branku nenašel. Hned dvě zaváhání mohl potrestat Lukaku, pojistku ale přidal až v 83. minutě Vertonghen, jenž osvědčil svoji obávanou disciplínu - standardní situace - 0:2.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Wales vidím na max. 4. místo ve skupině. Belgie překvapí a postoupí do baráže tedy 2.místo. Tip na tento zápas je 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

zas az take extra prekvapenie by to nebolo

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie by v téhle kvalifikaci konečně mohla prodat talent a prát se o postup (po 12 letech). 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

postoupi

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas, Belgie má konečně mužstvo na to, aby se vrátila tam kam v 80. a 90. letech patřila ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

Belgie má dobré můžstvo....tip 2...0:2

Reagovat
MagpeCZ

0:2

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
Stiksxx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele