Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
26.03.2013 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Srbsko - Skotsko 2:0

Fotbalisté Skotska ztratili po porážce v Srbsku definitivně alespoň částečnou naději na účast na mistrovství světa v Brazílii, zatímco domácí se po teprve druhém tříbodovém výsledku této kvalifikace vyhoupli na třetí místo. Z něho mají ovšem k postupu rovněž hodně daleko, na vedoucí duo ztrácejí aktuálně devět bodů.

Skotačí fanoušci zůstali i po posledním neúspěchu doma s Walesem věrní, do Nového Sadu jich odcestovalo zhruba kolem dvanácti set. Ani taková podpora ale jejich miláčky nevyburcovala k lepšímu výkonu. Vítězství Srbska řídil hlavně Filip Djuričič, záložník nizozemského Heerenveenu, který se postaral o oba zásahy.

Hosté vyrukovali s trochu obměněnou sestavou, než je zdrávo. Šanci zahrát si poprvé za reprezentaci dostali Boyd s Bridcuttem, v brance místo jedničky McGregora nastoupil Marshall. Zkušenostmi ostřílení Whittaker, Naismith či Rhodes měli tuhle družinu řídit, v končeném účtování se jim to ovšem moc nepodařilo.

Ani srbští diváci se moc nepochlapili. Zřejmě, a to logicky, je rozladila porážka od Chorvatska, takže na sever země si našlo cestu jen asi dvanáct tisícovek. Oba týmy přesto pojaly utkání důstojně a snažily se jim nabídnout co nejlepší fotbal. Už po 30 sekundách hry musel Marshall zasahovat vůči možnosti Djuričiče.

Hosté sice následně zahrozili dvěma rohovými kopy, na druhé straně ale v 9. minutě musel být v pozoru znovu Marshall, jenž u bližší tyče zlikvidoval střelu Basty. Po dvaceti minutách hry hrozil zase Djuričič, který si naběhl na dlouhý pas, obešel i Hanleyho, avšak pak ztroskotal v koncovce a Marshall ho navíc vychytal.

Do poločasu ještě mohl načít účet zápasu Tošič, který mířil směrem k levé tyčce, rukavice Marshalla však zasáhly včas. Ve 48. minutě pálil z dobré pozice Naismith, zkoušel to technicky, gól by mu ovšem stejně nebyl uznán, jelikož byl v ofsajdu. O chvilku později padl v šestnáctce po souboji s Hanleyem aktivní Djuričič, penalta se nepískala.

V 59. minutě mohlo Skotsko využít chybky Subotiče, konkrétně Rhodes se dostal ke střele, mířil ale jen přímo do gólmana Stojkoviče. O minutu později se naopak Beli orlovi ujali vedení. Tošič zleva nacentroval na Fejsu, jeho pokus byl sice zablokovaný, s dorážejícím Djuričičem si již hosté rady nevěděli.

O pět minut později se Srbsko pojistilo. Caldwellovi se nepodařilo odkopnout, Tomovič si poté poradil s Huttonem, a ačkoli Marshall první střelu vyrazil, zase udeřil ve správný čas postavený Djuričič. Ve zbývajícím čase mohl korigovat Rhodes po dobré spolupráci s Bridcuttem, nicméně bránu bohužel pro něj netrefil.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 tady to bude hodně jednostranný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0........

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se tedy nakonec bude hrát, vidím to na výhru domácích. Srbsko sice nemá kvalifikaci na MS rozehranou dobře, ale Skotsko je na tom ještě hůře. Bohužel jejich výkonnostní sešup pokračuje a navíc mimo ostrovy budou tradičně o něco slabší. A navíc se musí Srbsko domácím fans rehabilitovat za prohranou sousedskou bitvu z minulého zápasu. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vše se do puntíku potvrdilo ....

Reagovat
HullCity

George Boyd základní sestava!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele