Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
06.09.2013 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Albánie 1:0

Fotbalisté Slovinska zvládli velice důležitý souboj s Albánii a díky brance v úvodním poločase zdolali velkého rivala v boji alespoň o baráž 1:0. Slovinci si připsali své třetí vítězství ve skupině ze sedmi zápasů a na druhé Norsko ztrácejí pět bodů, to má ale o jeden odehraný duel více. Albánie si naopak zkomplikovala situaci, a i když zůstala třetí o bod před Slovinskem, tak se její ztráta na Norsko vyšplhala na čtyři body.

Slovinci kvůli remíze Švýcarska s Islandem stále okupují páté místo a hodně bude záležet na tom, jak zvládnou úterní duel na Kypru a poté říjnové domácí klání s Norskem. Albánie rozhodně nemusí nic vzdávat, v dalším duelu přivítá doma Island a ještě ho též čeká vystoupení na Kypru. První poločas byl velmi vyrovnaný a k vidění byla v podstatě pouze jediná velká gólová příležitost, kterou proměnil hned v 19. minutě Kevin Kampl.

Ten se stal hrdinou utkání po přenádherné trefě z pětadvaceti metrů. Brankář Etrit Berisha se pouze ohlédl za sebe, jak mu míč zapadl do levého horního růžku. Hosté byli v prvním poločase směrem dopředu téměř neškodní, jenže velký tlak si vytvořili po deseti minutách v tom druhém a jedná obrovská příležitost střídala druhou. Nejprve měl na kopačce vyrovnání Valdet Rama, který se snažil napodobit Kampla.

Napřáhl též ze zhruba pětadvaceti metrů, nicméně míč se držel při zemi a brankář Samir Handanovič ho dokázal vyrazit na rohový kop. Ihned na to po dlouhém centru na zadní tyč střílel zcela volný Lorik Cana, jenže své možnosti se zalekl a Handanovič si s jeho slabým pokusem poradil. Po následné akci pálil velmi tvrdě Migjen Basha, po teči jednoho z obránců míč skončil asi metr vedle pravé tyč.

Nápor Albánie pokračoval do 65. minuty a neproměněné šance jí určitě mohou mrzet. Opět se musel vyznamenat Handanovič, který fantasticky uspěl v tváří tvář proti střídajícímu Hamdimu Salihimu, o pár minut později ho na brankové čáře zastoupil Bojan Jokić po hlavičce Cany. Handnovič dokázal zlikvidovat i nebezpečný pokus Ramy z dvaceti metrů, pak už tlak hostů upadl. Ti si až do samého závěru nevytvořili žádnou gólovku i přes masivní držení míče, a ze Slovinska tak trochu smolně odjíždějí bez bodů.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jasny kriz....tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že Albáncí nepohrají. tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

albanci si muzou dovolit remizovat ci pripadne prohrat, protoze ani island ani norsko nebudou bodovat naplno

Reagovat
smazaný uživatel

? Norové vyhrajou to je zaručený

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele