Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
15.10.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Skotsko - Chorvatsko 2:0

Domácí Skotové sice v posledním kvalifikačním utkání zabojovali, když porazili nevýrazné Chorvaty, ale ani tři body nestačí na víc, než je čtvrté místo. Chorvati se můžou těšit na nevyzpytatelnou baráž.

Za suverénní Belgií se na druhé pozici krčí Chorvatsko, které ani dnes nepodalo dobrý výkon a po dvou brankách zaslouženě prohrálo. Největší šanci hostí zahodil naturalizovaný Brazilec Eduardo. Od úvodu se ale hosté tlačili do zakončení, první střelecký pokus si připsal Nicola Strinić. Centr do pokutového území mohl o pár minut později zužitkovat útočník Nikola Kalinić, ale na míč těsně nedosáhl a brankář Allan McGregor si mohl oddechnout. Do obrovské šance se dostal také ve formě hrající Mario Mandžukić, hvězda bavorského Bayernu dokonce udělala kličku brankáři a mohla zakončit, ale vracející se obrana nebezpečí zažehnala.

Staré známé pravidlo o neproměněných šancích a jejich potrestání bylo k vidění i dnes večer, když se o pět minut později dostal k míči Robert Snodgrass, který zužitkoval centr Charlieho Mulgrewa a poslal Skoty do vedení!

Skotští fanoušci se mohli dočkat dalšího dárku v podobě druhé branky, ale již jednou skórující Snodgrass tentokrát napálil jen tyč. Hosté si v první půli nevypracovali již žádnou větší akci a zvláště neproměněné sólo Mandžukiće je mohlo velice mrzet. Vysunutého útočníka hledal po návratu z kabin také ofenzivní klenot Luka Modrić, jeho pas ale nebyl útočníkem dobře zpracován. K velmi aktivním hráčům patřil také zkušený bek Darijo Srna, jehož centry znamenaly nebezpečí snad pokaždé. Místo Kaliniće se vydal škádlit domácí obranu Eduardo, který o pár minut později mohl srovnat. Stejně jako jeho kolega z první poloviny utkání, také bývalý Kanonýr dokázal obejít brankáře McGregora, ale poté si míč zbytečně předkopl a střílel jen do boční sítě.

Skotové opět trestali, když si Ikechi Anya dobře pokryl míč a počkal na Vidu, který jej v pokutovém území fauloval. Sudí Ovidiu Hategan neměl na vybranou a pískl do píšťalky. K pokutovému kopu se postavil záložník Barry Bannan, ale míč směřoval jen do míst, kam brankář Stipe Pletikosa dosáhl. Nicméně, ten balon vyrazil jen k nohám dobíhajícího Stevena Naismithe, který stanovil konečný výsledek zápasu na 2:0 pro domácí tým.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
mario23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele