Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
06.09.2013 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Skotsko - Belgie 0:2

'Černý kůň' turnaje, mladý a ambiciózní tým Belgie, potvrdil svou pozici favorita a porazil domácí Skoty. Ještě v rámci prvního poločasu se trefil záložník Steven Defour, na jehož trefu v závěru utkání navázal útočník Kevin Mirallas. Belgičané jsou díky třem bodům výrazně blíže brazilskému snu!

Belgický celek udělal radost všem svým příznivcům a příznivcům dobrého fotbalu navrch. Atraktivní pojetí ofenzivně laděného týmu s hvězdami typu Fellainiho, Hazarda, Courtoise či Witsela se projevilo také dnes večer, v Glasgow nestačili domácí hráči odpovědět ani na jeden ze zásahů Belgičanů. 'Rode Duivels', jak se mladému týmu přezdívá, si připisují další důležité tři body a nadále suverénně vedou tabulku skupiny A.

Belgičanům se od začátku osvědčovaly centry Nacera Chadliho na viditelnou hlavu Marouaneho Fellainiho, popřípadě na mladíka Bentekeho, který září v dresu Aston Villy. Ani Skotové se však nenechali zahanbit a postupem času se více a více osmělovali. Ostrovní herní styl ale nedělal Belgičanům až takové překážky a nadále kombinovali. Příkladem může být nadějný záložník londýnské Chelsea, Kevin De Bruyne, jehož rána však našla pouze náruč Davida Marshalla. Zahanbit se nenechal ani kapitán Skotů, Scott Brown. Zkušený záložník Celticu se za hranicí 'šestnáctky' opřel o balonu a jeho rána proletěla těsně vedle tyče.

Po půlhodině se do zakončení dostali belgičtí mladíci a hned šlo o zakončení gólové. Fellaini vybojoval míč, roztáhl hru na nabíhajícího De Bruyneho a ten jej podle ukázkového vzorce posadil na zakončujícího Stevena Defoura. Marshall byl bez šance, Belgie vedla 1:0.

Pět minut po změně stran se do pokutového území chtěl dostat Chadli, ale cesta byla neprostupná, a tak volil střelu. Marschallovy rukavice ale nevystrašil. Thibaut Courtois vlastně žádnou opravdovou překážku v cestě za vychytanou nulou řešit nemusel, Forrestova rána mířila mimo. Nepříjemnou ztrátou byla pro Belgii zdravotní lapálie stopera Lombaertse, který musel střídat. Jeho místo zaujal Sébastien Pocognoli. Když zbývalo do konce zápasu pět minut, De Bruyne se opřel do míče a Marshall měl co dělat, aby neinkasoval podruhé.

Jeho snaha byla ale stejně zbytečná - o tři minuty později se Benteke rozhlédl po volných spoluhráčích a vybral si nabíhajícího Kevina Mirallase. Dobře udělal - Mirallas prostřelil Marshalla a posunul Belgii blíže finálovému turnaji.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dají gol kurz 2,1 bwin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze Belgie po velkem boji sio odveze plny pocet..tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No po velkym boji, myslim ze az tak tesny to nebude, ale debakl tez ne...Belgie by si tam mela poradit, neni to zadnej velkej souper, takze bez respektu

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
rickroll

0:1

Reagovat
VojtovaChelsea

kde je Lukaku?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=f2fNAWVTK3k

Belgie prostě válí a nezastaví je ani žádnej skotskej slejváček

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečna generace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele