Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
06.09.2013 20:45 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Severní Irsko - Portugalsko 2:4

Severní Irsko dlouho statečně vzdorovalo favorizovanému Portugalsku. Až hattrick Cristiana Ronalda v závěru zápasu zajistil hostům vítězství 4:2, které se vůbec nerodilo lehce. Ve Windsor Parku navíc k šesti brankám padly i tři červené karty.

Jako první se prosadili hosté zásluhou Bruna Alvese, ovšem ještě do poločasu stihnul odpovědět Gareth McAuley. V 43. minutě pak došlo k prvnímu vyloučení, červenou kartu uviděl útočník Portugalců Helder Postiga. Aktivní domácí se pak krátce po změně stran gólem z kopačky Jamieho Warda dokonce dostali do vedení a vše nasvědčovalo velkému překvapení ve skupině F. Pak se ovšem dostal ke slovu Cristiano Ronaldo a naděje domácích rázně utnul.

Nejprve v 68. minutě prudkou hlavičkou vyrovnal po rohu Moutinha, devět minut nato Coentrao centroval a Ronaldo podruhé hlavou poslal Portugalsko opět do vedení. Domácím uškodila i ztráta výhody vyššího počtu hráčů na hřišti, neboť červenou kartu uviděl Chris Brunt, jenž musel kvůli zraněným spoluhráčům zaskakovat na pravém kraji obrany. Závěr zápasu pak neustál Kyle Lafferty, který Brunta s Postigou následoval po zbytečném a přehnaném zákroku na Pereiru. Z nařízeného přímého kopu dokonal Cristiano Ronaldo hattrick a nejlepší možnou cestou tak Laffertyho hloupost pomstil.

Ronaldo díky povedenému pátečnímu večeru dospěl na metu třiačtyřiceti reprezentačních branek a překonal tak Eusébia, historicky druhého nejlepšího střelce Portugalska. To domácí mají jen pramálo důvodů k oslavě, zranění Hughese, Cathcarta, McGiverna spolu s Laffertyho trestem značně omezují možnosti trenéra O’Neilla, jak postavit defenzivu. Zvláště ponížený bude po zápase Steven Davis, jehož Cristiano Ronaldo v průběhu zápasu obehrál parádním trikem zakončeným jesličkami severoirskému hráči. Fanoušci ve Windsor Parku sice při každém dotyku nejlepšího portugalského hráče hlasitě pískali, i oni však museli se zaťatými zuby obdivovat Ronaldův kousek.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

S. Irsko využije domácího prostředí tak že vstřelí jednu branku. Portugalsko vyhraje ale těsně. Me vychází výsledek 1:2.

Oba dají gol Kurz u William Hill 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko snad nenapodobi Rusy a vyvalci 3 body...tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip Portugalsko vyhraje,ale může to být jen o gól.Ostatněje je to zde zatím i nejčastější tip.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
bafpasak

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/b1b78e6d509f33bb4174205f1e728a8c/

Škoda, Irové si to projeli úplně sami, nebýt zbytečných karet tak by Portugalce asi i porazili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele