Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
14.11.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Návrat zapomenutého střelce Severní Iry nezachránil

Ani na svůj čtvrtý pokus nedokázal ostrovní celek naplno bodovat, a po hubené remíze s Ázerbájdžánem se tak pro něho postupový sen do Brazílie rozplynul. Severní Irsko může těšit alespoň fakt, že se po čtyřech letech za reprezentaci prosadil David Healy!

Domácí začali podle očekávání aktivně, a již po třech minutách posílal do pokutového území nadýchaný centr McGinn, hlavičkující Kyle Lafferty však do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nezamířil! Zanedlouho ovšem udeřilo na opačné straně: Cavid Hüseynov nastartoval Ällyeva, který z velké dálky zacílil bezchybně - 0:1. Ten samý hráč zakončoval i podruhé, tentokráte však napálil McCauleyho.

Jinak se ovšem pokračovalo s míčem na severoirských kopačkách. Srovnat krok mohli krátce během pár minut McGinn a Shiels, ani jednomu z nich se ovšem na hostujícího brankáře vyzrát nepodařilo. Ve 26. minutě Davis oslovil Laffaertyho, ten však tváří v tvář proti Ağayevovi neuspěl! Pak se ihned pokračovalo: Shiels našel hlavu Cathcarta, ten však ani napodruhé nedokázal zamířit přesně. Na opačné straně musel reagovat Carroll proti skvěle umístěné ráně Nadirova, po spolupráci s Danem Laffaertym hlavičkoval nepřesně Ferguson.

Krátce po změně stran neuspěli Cathcart, McGinn a Baird, další nadějnou možnost rovněž spálil Lafferty. Kýžené ovoce však mohlo záhy pro domácí ekipu spatřit světlo světa: Fergusonův centr pro změnu oslovil nabíhajícího Bairda, ten však mířil nepřesně! Severní Irsko mělo vzdušnou převahu, což jen dokázala další neškodná hlavička střídajícího McCourta. Už nedoufající fanoušci ostrovního celku se ale nakonec dočkali - Healy zachránil severoirskému týmu alespoň bod!

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

pekny kurz na domaci, meli by vyhrat

Reagovat
paver

Tak to muse bejt pořádnej rachot, když dal gola Healy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele