Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
10.09.2013 20:45 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

San Marino - Polsko 1:5

Poláci si v Serravalle s chutí zastříleli, domácímu San Marinu nadělili pět branek. Čisté konto se sice Arturovi Borućovi udržet nepodařilo, přesto může společně s týmem slavit - Polsko se třinácti body stále ještě bojuje o první dvě místa. San Marino nezískalo v celé kvalifikaci ještě ani jeden bod.

Poláci se na domácí hráče vrhli hned od začátku a tým San Marina téměř nepustili k míči. Krátké kombinace na jeden dotek, rychlé pasy na nabíhající hráče typu Piotr Zielinski či Pawel Broźek i zdlouhavá uspávací taktika - to vše polský národní výběr zkoušel. Obrana San Marina vydržela souvislý nápor jen prvních deset minut - od té doby se již skóre měnilo častěji.

Na počátku gólové akce stál německý rodák a polský reprezentant, Sebastian Boenisch. Jeho dlouhý nákop zachytil mladík Piotr Zielinski, míč si vzal pod patronát a doběhl s ním až před brankáře Alda Simonciniho. Tomu nedal žádnou šanci a přesnou ranou podél něho poslal Polsko do vedení.

Navýšit skóre mohl Pawel Broźek, který se snažil přelobovat vyběhnuvšího Simonciniho, ale zkušený brankář se ještě stačil včas vrátit na brankovou čáru a nebezpečí zažehnal. To jako by povzbudilo San Marino a domácí hráči se překvapivě dočkali vyrovnání. Po faulu Boenische se k míči postavil Matteo Vitaioli, nacentroval do vápna a zakončující Alessandro Della Valle mohla slavit - 1:1.

To však zdaleka nebylo vše - Poláci si nechtěli inkasovaný gól nechat líbit. Neuběhlo ani šedesát sekund a vzali si vedení zpět. Po rychlé útočné akci se k míči dostal 'Kuba' Blaszczykowski a perfektní ranou strhl vedení na stranu Polska. Pawel Broźek již takové štěstí neměl a v další šanci brankáře Simonciniho nepřekonal. Přesto se Poláci dočkali ještě jednoho gólu. Odražený míč sebral na hranici vápna Waldemar Sobota a jeho projektil umožnil polákům odejít do šaten s dvoubrankovým vedením.

Domácí hráči po změně stran nijak nepřidali na tempu a polský výběr toho dokázal využít. Ránu Soboty ještě Simoncini chytil, na krásnou střelu mladíka Piotra Zielinského byl ale krátký. Talent vyrůstající v italském Udinese po boku Antonia Di Nataleho si postavil míč ke standardní situaci a ze třiceti metrů jej poslal přímo za Simonciniho záda!

Stále to však nebylo vše - pátému gólu v Simonciniho síti napomohlo střídání Adriana Mierzejevského, který pobyl na hřišti sotva čtyři minuty. Po jejich uplynutí se čerstvá síla projevila, Mierzejewski si našel volné místo v pokutovém území, kam směřovala nahrávka a střelou k tyči nedal Simoncinimu sebemenší šanci na zásah. Co na tom, že se útočník Andy Selva v závěru pokusil překvapit Artura Boruće, Poláci si došli pro atraktivní výhru 5:1.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Mikesh

0:38 kurz 4,1 na to že San Marínos dá goal, perte to tam

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby mělo dát San Marino góla, podle mě by ho dal Marani , ale to se nestane. 0:6, a kdo ví třeba i víc ....

Reagovat
smazaný uživatel

zadnej Marani za San Marino ani nehraje, zrovna mel šichtu..

Reagovat
Mikesh

Proč sem to nedal do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

San Marino!!!!! To se jen tak nestává. Sice porážka jako vždy ale gól krásný.

http://www.youtube.com/watch?v=xJbICivJf2w

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
bafpasak

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele