Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
16.10.2012 20:00 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Rumunsko - Nizozemsko 1:4

Fotbalisté Rumunska zatím proplouvali kvalifikací MS opravdu skvěle, nicméně na domácí půdě narazili na silnou oranžovou bariéru a utrpěli krutou porážku. Ve velmi těžké skupině se s devíti body na kontě propadli o skóre na třetí místo za Maďarsko, které dokázalo v domácím prostředí zdolat Turecko. V tuto chvíli to vypadá, že právě vzájemné souboje těchto dvou výběrů rozhodnou o postupujícím do baráže. Nizozemsko je bez ztráty bodu první.

Oranjes totiž zatím všem ukazují, že jsou jasnými favority skupiny a dvanáct získaných bodů se skóre 13:2 to jenom potvrzuje. Hosté rozhodli o svém vítězství již v prvním poločase, kdy vsítili tři branky a poté ještě v druhém dějství přidali jednu. Rumunsko živilo naději na bodový zisk pět minut před koncem prvního poločasu po snížení Maricy, ovšem ve druhé minutě nastavení zmařil jejich ambice Robin van Persie, který se v utkání trefil dvakrát.

Přitom domácí mohli jít už v 5. minutě do vedení, kdy Torje trefil z hranice vápna břevno a obránce Vlaar s vypětím všech sil odkopl míč do bezpečí. O čtyři minuty později ale hosté na druhé straně skórovali. Po rohovém kopu dokázal Tatarusanu vyrazit míč na hranici vápna k Jermenu Lensovi, který hlavou otevřel skóre zápasu. Rumunský gólman se nestačil vrátit do branky a míč zapadl přímo pod břevno.

V 11. minutě mohlo být srovnáno, po centru Goiana a následné střele Maricy vytáhl fantastický zákrok gólman Stekelenburg. Hosté však postupem času přebírali otěže zápasu. Nejprve van Persie hlavičkoval z dobré pozice těsně nad, ve 29. minutě po přímém volném kopu už ale zasunul míč do branky Bruno Martins Indi. Domácí se vrátili zpátky do duelu ve 40. minutě, kdy Marica elegantně obešel protihráče a z osmnácti metrů trefil dolní růžek.

Ve druhé nastavené minutě prvního poločasu ale fauloval ve vápně Tamas a Van der Vaart s přehledem proměnil pokutový kop - 1:3. Ihned po přestávce mohl stejný hráč navýšit, ale jeho hlavičku skvěle vrazil Tatarusanu. Na druhé straně hrozil Stancu, Stekelenburg ovšem též vytáhl parádní zákrok. Závěrečnou branku vsítil Van Persie v 86. minutě, když využil centru Narsingha a tvrdou ranou rozvlnil rumunskou síť počtvrté.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

rumuni je doma uvari 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přstřelka, kterou nakonec vyhraje Holandsko. 3-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 rumunsko už musi postoupit na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

A opet budu trvat na tom ze Rumuni jsou na vzestupu a Holandane budou mit co delat aby si odvezli aspon bod!...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

a opat

Reagovat
Veselac

v tomto utkání se může urodit cokoliv. tipnu,že oba dají gól.

Reagovat
smazaný uživatel

ale prd, není vo čem

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

opat holandsko bez problemov...nie je o com:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele