Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
06.09.2013 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Rumunsko - Maďarsko 3:0

Rumuni si na domácí půdě stadionu v Bukurešti zajistili třemi góly stejný počet bodů. Díky nim přeskočili svého soupeře a nyní tráví klidné chvíle na druhém místě tabulky skupiny D.

Jen dvě minuty poté, co španělský sudí Alberto Undiano pískl do píšťalky na znamení začátku utkání, veškeré maďarské plány na odvetu vzaly za své. Rumunský celek totiž vstoupil do zápasu tím nejlepším způsobem - vstřelenou brankou. po chybě hostujícího obránce se Ciprian Marica řítil sám na brankáře Bogdána, kterého střelou k tyči překonal a poslal Rumuny do vedení!

Maďarský výběr byl lehce šokován a trvalo mu delší dobu, než se stihl plně koncentrovat na zápas. Rumunský výběr byl nadále při chuti, ale dobře se rozvíjející akci včasným obranným zákrokem přerušil Koman. První maďarský pokus mezi tři tyče si připsal záložník Varga, ale jeho projektil postrádal změnu trajektorie i razanci, takže pro brankáře Tatarusanua nebylo větším problémem střelu zkrotit.

Celek trenéra Victora Piturcy byl velmi blízko navýšení svého náskoku, když po nacvičeném signálu z rohového kopu zamířil míč přímo na kopačky Gabriela Torjeho, jenž si seběhl do blízkosti penaltového puntíku. Střela bývalého hráče Udinese ale mířila o několik metrů nad bránu.

Po dvaceti minutách se do zakončení dostal opět Ciprian Marica, největší to zbraň nynějšího rumunského útoku. Marica se snažil otočit kolem svého strážce, ale klička mu nevyšla. Na druhé straně se o podobný kousek pokoušel Szalai, jemuž sice otočení kolem obránce vyšlo, střela se mu ale nepovedla. Přesto mu trenér Egervári zatleskal.

Maďarsko se možná snažilo o souvislejší akci, ale byli to domácí Rumuni, kterým se podařila lekce z produktivity. Po půlhodině hry se k míči po rychlé akci dostal Mihai Pintilii, který bez větší přípravy napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho přesná rána skončila za zády brankáře Bogdána! Výstavní trefou navýšilo domácí mužstvo vedení a krize Maďarska se ještě prohloubila.

Trenér Sándor Egervári se rozhodl jednat a stáhl ze hry Korcsmára. Jeho místo zaujal záložník Tamás Hajnal a o minutu později sledoval, jak se rodí další pozvolný útok rumunského soupeře. Hajnal se mohl stát hrdinou téměř okamžitě, protože jeho ránu ze třiceti metrů brankář Tatarusanu vyrazil jen s velkými obtížemi. Do druhé půle nastoupili lépe Maďaři, rána Dzsudzsáka ale měla mířit o pár centimetrů níž, aby se měnilo skóre zápasu.

Po hodině hry došlo k prvním střídáním, ale k očekávanému výsledku to nevedlo - naopak, hra se ještě více rozkouskovala a ztratila poslední zbytky náboje. Dvacet minut před koncem utkání se málem prosadili Rumuni, kterým vyšel rychlý protiútok. Satancu ale brankáře Bogdána nakonec neprostřelil. O pouhou minutu později se maďarská obrana opět ‚vyznamenala‘ - skrze všechny její hráče pronikl Adrian Popa, který jen díky skvělému Bogdánovi neskóroval.

Rumunsko se však nevzdalo a dál útočilo. Za svou snahu bylo odměněno ještě jednou brankou, kterou si na závěrečné minuty utkání schoval Cristian Tanase, který si elegantně obhodil obránce a nechytatelnou ranou stanovil konečnou podobu výsledku. Rumunsko porazilo Maďary o tři branky a v tabulce jej předskočilo.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnany zapas...vychazi mi z toho plichta...tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Maďaři to konečně zvládnou. Tip : 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tipuji výsledkově vyrovnané utkání,ale o něco víc věřím Maďarsku.Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 , 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni prokazou, ze ne nadarmo to sou valci

Reagovat
bafpasak

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele