Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
10.09.2013 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Řecko - Lotyšsko 1:0

Řekové ani v této kvalifikaci neplatí za vyloženě obávaného soupeře, ale výsledky sbírají jako na běžícím pásu - mimořádná schopnost urvat nejtěsnější jednobrankovou výhru se projevila i doma s Lotyšskem.

Bosna a Hercegovina 25:5, Řecko 9:4 - skóre obou lídrů skupiny G by snad ani nemohlo mluvit významněji, přesto mají Řekové na kontě 19 bodů, stejně jako jejich soupeř. V závěrečných duelech tak půjde již pouze o to, kdo postoupí z prvního místa a koho čeká baráž. Dnes v Pireu vystřelil klíčové tři body Dimitris Salpingidis.

Fakt, že oba celky dohrávaly v deseti lidech, byl nakonec možná zajímavější než obraz hry samotné - tomu sice podle očekávání opticky dominoval domácí tým, avšak šancí bylo k vidění spíše poskrovnu. Lotyšsko už může doufat maximálně v třetí příčku, reálně to však vypadá, že se s lokálním rivalem z Litvy střetne o tu čtvrtou.

Domácí začali utkání aktivněji a po deseti minutách už mohli vést 2:0; nejprve Kostas Mitroglou hlavičkou prověřil pozornost lotyšského gólmana Aleksandarse Kolinka, poté se zblízka připomněl Salpingidis, který však levačkou minul. Mitroglouova hlava byla opět v centru pozornosti po půlhodině hry, avšak ani tentokrát se Kolinko obávat nemusel.

Řekové dominovali v držení míče a drželi outsidera prakticky kompletně na jeho vlastní polovině; na gólovou odměnu však museli čekat téměř hodinu. Georgios Samaras vyzval přihrávkou Salpingidise, který převzal míč ve vápně, napřáhl levou a přízemní střelou zblízka nemilosrdně propálil Kolinka.

S jednobrankovou převahou v domácí kapse se hra uklidnila natolik, že k dalším šancím prakticky nedocházelo; Lotyši se po celých 90 minut na nic pořádného nezmohli, a Řekové, mistři v udržování těsného vedení, se za dalším gólem hnát vlastně ani nemuseli. Finální vzrušení tak musel obstarat pan rozhodčí, který nejprve v 86. minutě vyloučil za brutální faul hostujícího Ritvarse Ruginse, aby o čtyři minuty později vyrovnal počet mužů na hřišti druhou žlutou pro Katsouranise.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chce to trochu lepší sestavu než včera proti Lichtenštejnsku. Třeba místo Siovase Spyropoulos, a Cholevas když teda nemůže hrát tak na jeho místo Tzavellas. Chce to hlavně zabetonovat! Záloha Ninis, Katsouranis, Karagounis, Fortounis, a útok Mitroglou se Salpingidisem. Mohlo by to dopadnout. 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele