Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
15.10.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Řecko - Lichtenštejnsko 2:0

Řekové se ani doma proti trpaslíkovi z Lichtenštejnska příliš "neodvázali" a svoji pověst týmu, který vítězí sice pravidelně, ale zato možná co nejtěsněji, udrželi až do samého konce. Netřeba dodávat, že výsledek 2:0 v konkurenci rozstřílené Bosny k prvnímu místu ve skupině nestačil, a to i přesto, že Řecko nasbíralo famózních 25 bodů.

Rovněž statistika balkánského týmu totiž před finálním kvalifikačním dnem mluvila jasně - sedm výher, jedna remíza, jedna prohra, a navíc mnohem lepší skóre. Reálně jim tak v Litvě stačila jakákoliv výhra, která nakonec i přišla (1:0), a Řekům, kteří si pojistili body už rychlou brankou Dimitrise Salpingidise a následně je stvrdili v závěru díky Giorgosi Karagounisovi, tak zbyly jen oči pro pláč. Svěřenci Fernanda Santose se nyní budou muset popasovat se zrádnou baráží.

Šance, že by snad Řekové proti Lichtenštejncům uklouzli a nezachránil by je tak ani případný úspěch Litvy, byla od začátku spíše teoretická, ale favorit se přece jen hodně rychle ujistil, že u toho také zůstane - už po sedmi minutách prorazil hostující obranný zámek Salpingidis, který zblízka uklidil míč přízemní ránou do pravého rohu. Následně pálil příliš vysoko Panagiotis Kone, zatímco na druhé straně musel gólman Orestis Karnezis vyrážet nepříjemnou střelou Sandra Wiesera. Lichtenštejnci následně z nařízeného rohu vytěžili ještě pokus Martina Stocklasy, ale s tím si poradil blokující Siovas.

To byla, koneckonců, hodně vzácná situace - Lichtenštejnci se jinak očekávaně dopředu příliš nehrnuli, ale ani domácím se nedařilo hubené vedení pojistit. Dvakrát stál v cestě gólman Peter Jehle, který vyrazil jak projektil Kostase Mitrogloua, tak nebezpečnou hlavičku Samarase po Karagounisově centru; proti Salpingidisovi zkušený strážce zasahovat ani nemusel, neboť ten střílel ze slibné situace nad. Zblízka se netrefil ani Siovas, a zdálo se, že Řekové i nyní vyhrají pouze 1:0.

Krátce před finálním hvizdem si však vysoký favorit nejisté vedení přece jen pojistil, a to zásluhou veterána Karagounise - už šestatřicetiletý harcovník ukázal, že kopací technika se zkrátka nezapomíná, když z pětadvaceti metrů uklidil nařízený přímý kop zkušeně do vinglu Jehleho brány. Na 3:0 pak mohl dalším dalekonosným pokusem zvyšovat Christodoulopoulos, ale hostující gólman se proti němu vytáhl, stejně jako ve finální šanci utkání proti Tziolisovi.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stavím sa že 1:0 nejakým upoteným golom ako vždy :D

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už si konečně trochu zastřílejí ... 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Mitroglou 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

zo strany grecka to dnes bude kanonada: 2:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Karagounis nádherný gól ze standartky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele