Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
26.03.2013 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Polsko - San Marino 5:0

Polsko dle jasných předpokladů rozstřílelo San Marino a připsalo si povinné vítězství, díky němuž nadále živí naděje na úspěch. Povinné vítězství ovšem ve výsledku nic neznamená, neboť se soupeřem kvalit San Marina nebudou mít ostatní týmy bojující o postup potíže, červenobílí musí zabrat zejména v utkáních s přímými konkurenty.

Asi netřeba sáhodlouze vykládat, jakým způsobem se ubíral zápas již od svého začátku. Polsko mělo absolutní převahu a bylo pouze otázkou času, kdy svůj masivní nápor zúročí. V samém úvodu zneškodnil dvě tutovky Lewandowského a Milika brankář Simoncini, před čtvrthodinou hry netrefil útočník Borussie Dortmund Lewandowski naprosto odkrytou branku a zahajovací nápor uzavřel rozhodčí, který neodpískal jasnou penaltu za ruku hostujícího beka ve vápně.

Jak říká známé fotbalové pořekadlo - boží ruce melou pomalu a jistě. Ve dvacáté minutě totiž zahrál Valle v šestnáctce rukou a soudce tentokráte neváhal, poslal Lewandowskiho k puntíku a sledoval, jak se Poláci radují z první branky. Krátce před půlhodinou hry pojistil vedení Lukasz Pisczczek, jenž uzavřel gólový výčet prvního dějství, na jehož konci se San Marinu bezpečně dařilo odvracet útoky Poláků.

Jenže po obrátce již tým z malého státečku obklopeného Itálií tak šikovně nebránil, ba naopak již po dvou minutách zahrál rukou v pokutovém území tentokráte Salva a Lewandowski podruhé nezaváhal. V šedesáté minutě se vyšvihl Grosicki vynikající individuální akcí, na jejím konci čekal Lukasz Teodorczyk, jenž neměl potíže usměrnit balón do odkryté sítě. Čtvrtá branka znamenala velké polevení polské snahy, San Marino přesto nedokázalo svého soupeře ani trochu potrestat a vytvořit si alespoň nějakou střeleckou příležitost.

Naopak střelecky hyperaktivní Polsko mohlo skórovat i přes velké polevení hnedle několikrát - Wawrzyniak ztroskotal na přední tyči na brankáři Simoncinim, Krychowiakova dalekonosná pumelice mířila jen těsně nad a závěrečnou neproměněnou příležitost měl Lewandowski, jenž nedokázal překonat brankáře a odmítl hattrick.

V samém závěru se mohl prosadit nakonec i Danilo Ezequiel Rinaldi, který dokonce překonal brankáře Polska, ale čestný úspěch hostí odmítl výborným obraným zákrokem Grosicki. Naopak domácí v nastaveném čase přidali závěrečnou pátou trefu, kterou obstaral Jakub Kosecki pěkným angličanem do protipohybu brankáře.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

zbytecne tukani do klavesnice ..tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
klokan.paul

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná věc, otázkou je pouze skóre. Tip 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dle předpokladů ...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xyi92p_poland-vs-san-marino-5-0-match-highlights_sport?start=2#.UVu_LqKU34E

No v San Marinu asi budou čekat marně na zrození nějakejch zázračnejch čutálistů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele