Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
06.09.2013 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Polsko - Černá Hora 1:1

Hodně emotivní a napínavé klání bylo k vidění ve Varšavě, kam zavítali horkokrevní Černohorci. Oba celky přispěly k atraktivitě utkání lvím podílem, brankových příležitostí bylo více než dost. V nastaveném čase se navíc extáze domácích fanoušků během minuty změnila ve vztek, jelikož nebyl uznán vedoucí gól.

Úvodní minuty patřily jednoznačně polskému výběru, dvakrát se do zakončení dostal 'Kuba' Blaszcykowski, ale ani jednou se opora Borussie Dortmund neprosadila. Už po sedmi minutách se Poláci dostali do další velké šance - mladík Zieliňski se řítil sám na brankáře Božoviće, který výborně vyběhl a zmenšil hráči italského Udinese střelecký úhel. K dorážce se dostal aktivní Kuba, ale ani on nebyl úspěšný.

Nápor Poláků, které hnaly zaplněné tribuny Národního stadionu, sílil. Po dvou šancích Soboty však přišel šok - skórovala Černá Hora! Kat posledních utkání, Demjan Damjanović, si naběhl za obranu na pas a prostřelil vyběhnuvšího Artura Boruće - 1:0 pro Černohorce.

Polský výběr si nachystal ráznou odpověď na nejvhodnější dobu - o pouhé dvě minuty později ztratili hosté balon ve středu hrací plochy, čehož využil Robert Lewandowski, rozběhl se Božovićovým směrem, vlétl do vápna a tvrdou ranou černohorského brankáře propálil!

První patnáctiminutovka tedy nabídla množství šancí a dva góly, zbytek prvního poločasu již tak atraktivní nebyl. Do jeho konce jsme se dočkali jen jediné větší šance. Spolupráce Roberta Lwandowského se Sobotou skončila střelou druhého jmenovaného, nicméně nebyla přesná. Přesto se Sobota dostal ještě k opravě, ani napodruhé však Božoviće nepřekonal a ukončil tak první dějství.

Na počátku toho druhého se na hřiště dostal Vukčević, aby rozhýbal strnulou černohorskou zálohu. Ani jeho schopnosti ale nepomáhaly, naopak útočili Poláci. Hlavní ofenzivní zbraní polského výběru je bezesporu Robert Lewandowski, takže právě na něj se upíraly zraky všech obránců Černé Hory. Ta se dostala do velké šance díky Nikolovi Drinčićovi, který kombinoval se střelcem Damjanovićem. Ten z dobré pozice ale neuvěřitelně přestřelil!

Střídající Simon Vukčević si rozuměl s Damjanovićem, jejich spolupráci zakončila nadějná střela druhého jmenovaného. Ani teď to ale Damjanovićovi nevyšlo. Toho tak o chvíli později mohl nahradit útočník Fatos Bećiraj, který se po minutě pobytu na hřišti mohl stát na pár okamžiků slavným. Jeho rána ale skončila jen v náručí Artura Boruće. Sudí Kuipers se rozhodl nastavit pět minut a právě v páté nastavené minutě se stala neuvěřitelná věc. Neuvěřitelná především pro fanoušky na obou stranách.

V poslední akci utkání prokázal Lewandowski skvělý reflex a napálil míč do špatně střežené brány. Vedoucí gól se rozběhl slavit se spoluhráči i fanoušky, ale opomněl hvizd sudího, který reagoval na signalizovaný ofsajd. Poláci se tedy po chvílích nadšení musí spokojit pouze s bodem.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Situace ve skupine by se mohla zamotat pokud Polsko vyhraje...tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Černá hora nemá prostě disciplínu a opět na to dojedou Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 by mohlo byt ale duo Jovetic - Vucinic preci jenom budi respekt

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele