Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
17.10.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Polsko - Anglie 1:1

Angličané ani nadále neoslňují. Z Polska si po remíze 1:1 odváží pouze bod, a i s ním mohou být nakonec spokojeni, neboť lepším týmem ve Varšavě rozhodně nebyli. Rooney sice poslal lehce favorizované Three Lions do vedení, ale Poláci dokázali zásluhou Glika vyrovnat.

Tento výsledek znamená osmý anglický bod ze čtyř zápasů a průběžné tabulkové vedení před Černou Horou, která má však zápas k dobru. Poláci zůstávají s pěti body ze tří utkání na třetím místě.

Roy Hodgson sice může být s remízou na půdě soupeře spokojen, a aktuální první místo také nevypadá jako důvod k zamyšlení, ale kvalita představení jeho svěřenců zejména ve druhé půli notně pokulhávala za optimem. Ze strany hostů zápas připomínal některá střetnutí pod Steve McClarenem: Rooney a spol. příliš ztráceli míče a vše tahali přes střed, čehož Poláci, konkrétně jejich pravá strana, hojně využívali.

Do utkání samotného vstoupila Anglie ofenzivně a Milner po Gerrardově sklepnutí zaznamenal první nebezpečnou situaci už v samém úvodu, kdy vtrhl do vápna a nabil Cleverleymu; s následným volejem si však poradil blokující Piszczek. Pravý bek Dortmundu se následně předvedl i v útočném světle a jen těsně nestihl zpracovat Grosického pas.

Milner poté vyzýval ke skórování Defoeho, ale ani tentokrát k přímému ohrožení branky nedošlo; do cesty se tentokrát postavil Wasilewski. Na druhé straně chyboval Hart, který dovolil Grosickému dostat se snadno k míči. Následný centr převzal Lewandowski, obehrál Cleverleyho a pálil těsně vedle zadní tyče.

Angličanům celkově chyběla kreativita a není překvapením, že jejich jediný gól padl ze standardní situace. Po půlhodině hry si míč k rohovému kopu postavil Gerrard, nacentroval a Rooney vyskočil nejvýše - gólman Tytoń si s jeho hlavičkou do růžku klece nedokázal poradit i díky Piszczekově teči - 0:1.

Druhou půli odstartoval kiksem stoper Evertonu Phil Jagielka, který nedokázal odkopnout míč a dovolil tak Pawlu Wszolkovi dostat se do nebezpečné pozice. Vše však nakonec vyřešila intervence Glena Johnsona. Poláci pokračovali v útoku a Hart musel být ve střehu proti tvrdé ráně Obraniaka; poté se ještě blíže gólu ocitnul Piszczek, jehož přízemní halfvolej o centimetry minul Hartovu klec a trefil pouze boční síť.

A domácí byli za svoji snahu po zásluze odměněni. I druhý gól utkání padl po rohovém kopu - tentokrát ho zahrával Obraniak. Jeho centr ve vápně dokázal nejlépe trefit Kamil Glik, který přeskočil bránícího Lescotta a 20 minut před koncem konečně propálil anglického brankáře - 1:1.

Poláci byli i po zbytek utkání lepším týmem, ale přidat vítěznou trefu se jim už nepodařilo a Anglie remízový výsledek uhájila. Východoevropané ji tak nedokázali porazit už 18 utkání v řadě.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Gunner14

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 Mierzejewski, Blazcykowski - Defoe, Welbeck, Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

POLSKA

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
Honza Matoušek

10

Reagovat
Veselac

vidím to na remízu nebo výhru Angie o gól. tip: oba gól

Reagovat
smazaný uživatel

tipl bych neprohru Polska

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

poláky mám rád, ale ze skupiny nepostoupí - 1. Anglie 2. Ukrajina

tento zápas bude jednoznačně v režii Anglie, stačí porovnat kvalitu hráčů.

2 jistě vyjde

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

tuší někdo proč se nehraje?

Reagovat
smazaný uživatel

prsalo jak hoavdo vcera cely den a nezamkli strechu nad stadionom takze ihrisko vyzeralo jak kupalisko...hraju dnes o 17.00

Reagovat
smazaný uživatel

AcidGandalf: podle tvé teorie by favoriti nikdy neztratili body

Reagovat
smazaný uživatel

Ma pravdu, predsa Anglicko vyhralo MS 1966, Polaci kedy ha?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele