Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
06.09.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Kypr 2:0

Norské naděje na postup stále žijí. V duelu s posledním Kyprem družina kouče Olsena neponechala nic náhodě a klíčovou bitvu zvládla s velkým přehledem. Tři body si připsala za vítězství 2:0.

Norové dnes začali aktivně, avšak i přes výraznou převahu, především v držení míče, si žádnou výraznější příležitost nevypracovali. A tak to byli nakonec Kypřané, kteří zahrozili jako první. Nebezpečně pálil Aloneftis, ale ke své smůle mířil přesně do míst, kde operoval připravený Jarstein.

Domácí fotbalisté drželi po téměř celý první poločas svého soupeře v šachu, jenže kromě Abdellaoueho střely ze strany, kterou vyrazil Georgallides na rohový kop, toho dlouhou dobu mnoho nepředvedli. Vytoužené branky se nakonec dočkali až před přestávkou, kdy se po rohovém kopu a nešťastném zákroku jednoho z kyperských fotbalistů dostal k hlavičce Tarik Elyounoussi a míč usměrnil za záda bezmocného Georgallidese. Vedení Seveřanů mohl krátce na to pojistit Espen Ruud, ovšem zpoza vápna mířil nad.

Další velká šance Norska přišla hned v úvodu druhého dějství. Po nepřehledné skrumáži před kyperskou bránou se do míče opřel stoper Brede Hangeland, ale jeho tvrdá rána byla zablokována obětavým Merkisem. Poprvé musel Georgallides zasahovat až v 55. minutě, kdy jej střelou z hranice pokutového území prověřil Elyounoussi.

Také ve druhé půli byli Norové o třídu lepší a v 66. minutě se po zásluze dočkali druhé trefy. Braaten odcentroval z pravé strany, Eikrem přistrčil míč Kingovi, který jej poslal nechytatelně přesně ke vzdálenější tyči, čímž stanovil konečný gólový účet zápasu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
veikko

2:0

Asi nejvyrovnanější skupina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kypr je v teto kvalifikaci uplne jalovy...Norove by to meli zvladnout...tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kypr už musí zabojovat - tip: 1:3

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
veikko

Ty vole, ty góly fakt dalo norsko???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele