Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
22.03.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko - Albánie 0:1

Hodně nečekanou a zbytečnou ztrátu utrpěli v tomto kvalifikačním cyklu fotbalisté Norska. Před vlastními fanoušky podlehli Albánii o jediný gól, přičemž ta se díky třem bodům vyšvihla na druhé místo tabulky, o které se právě dělí s Islandem. Norsko spadlo na čtvrtý flek kvůli přesné trefě Hamdiho Salihiho z 67. minuty.

Albánci v Oslu nehráli druhé housle, celý zápas drželi se soupeřem krok a nakonec byli i o branku lepší. Salihi vyslal první střelu na branku už ve 3. minutě, brankář Jarstein si s ní však vcelku hladce poradil. Na druhé straně naopak zahrozil Elyounoussi, ten ovšem usměrnil svůj pokus hlavou pouze mimo tři tyče.

Hostující Basha následně rovněž ve velké možnosti branku minul, Elyounoussiho dobrou střelu dokázal zablokovat Dallku. O chvilku později zakončoval levačkou rovněž Riise, avšak po rohovém kopu Elyounoussiho jen přestřelil bránu. Salihi poté také nenašel dobrou mušku, a to dokonce hned dvakrát v řadě.

Elyounoussi jinak dělal albánské defenzívě pořád velké problémy, po hodině hry opět zamířil jen nad Berishovu svatyni. O pár chvil později se nakonec o jediný zásah večera postaral Salihi. Bulku ho vyslal svým pasem, hostující forvard si pak míč hodil na pravačku a chladnokrevně vymetl pavouky v šibenici.

Albánie se v tu chvíli soustředila na obranu, Norové se tlačili logicky dopředu. Hogli ovšem střílel zase jen vedle, Abdellaoue naopak ztroskotal na skvěle chytajícím Berishovi. V závěru měli domácí ještě krátkou přesilovku, po druhé žluté kartě šel totiž předčasně pod sprchy Lila, k ničemu jim však vlastně nebyla.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Albanie je nevyzpitatelna...ale Norove by si to meli uhrat doma...tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 predsa len

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

za jedna s pěkným kurzem

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
Hiko

hva fæn er dette?

Reagovat
vanGomm

No překvápko jako hrom

Reagovat
smazaný uživatel

Neda se jinak nez souhlasit...Albanie je houzevnata ale ze by vyhra to by me nenapadlo...max.remiza

Reagovat
smazaný uživatel

paradni signal od Albancu, skoda toho nevyuziti kurzu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele