Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
07.06.2013 20:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Moldavsko - Polsko 1:1

Poláci si i nadále komplikují cestu na světový šampionát, kteří nedokázali porazit ani Moldavsko a remizovali na jeho půdě 1:1. Skóre přitom už v sedmé minutě otevřel Blaszczykowski, jenže ještě před přestávkou srovnal domácí Sidorenco a další branka už nepadla.

Začátek zápasu Poláci opravdu zachytili výtečně. Nejprve se ještě neprosadil Salamon, už po sedmi minutách ale i tak hosté vedli. Přesně dle osvědčené dortmundské šablony si balón vyměnili Lewandowski s Blaszczykowskim, druhý jmenovaný vypálil a střelou do horního růžku nedal brankáři Namascovi žádnou šanci.

A vypadalo to, že je pouze otázkou času, kdy Poláci přidají další branky, jenže obvyklý kanonýr Lewandowski poslal z dobré pozice míč nad branku a stejně se o chvilku později vedlo i Salamonovi. Mierzejewski pak pro změnu ztroskotal na dobře postaveném Namascovi... Když už to vypadalo, že se prosadí Polanski a uklidní svůj tým, vlétl mu na poslední chvíli do střely Epureanu a dokázal jeho zakončení odklidit z cesty do sítě.

Aktivní Salamon pak svou třetí šanci poslal hlavou mimo tři tyče, a Moldavsko favorita za neproměněné šance dokonale potrestalo. Prosadilo se totiž hned ze své úvodní možnosti, když Antoniuc připravil ideální střeleckou pozici pro Sidorenca, který nezaváhal. Zaskočení Poláci se z inkasované branky dlouho nemohli vzpamatovat, a ve druhém poločase si nedokázali vypracovat žádný souvislejší tlak.

Lewandowski po hodině hry dvakrát v rozmezí krátkého časového úseku vyzkoušel pozornost Namasca, překonat ho ale ani v jednom případě nedokázal. Blaszczykowski netrefil určené zařízení, Salamon přestřelil a frustrovaní Poláci si z Moldavska vezou jeden jediný bod.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
Veselac

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:1

Reagovat
paver

Moldávie bude kousat, ale na bodový zisk to stačit nebude...tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Moldavsko se sice bude v Kišiněvě na domovském stadionu tradičně snažit, ale proti Polsku, které je kvalitativně výše, to samozřejmě stačit nebude. Myslím, že je to jen otázka skóre ... Tip 1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Pokud chce Polsko ještě myslet na postup jiná cesta není.

Reagovat
MagpeCZ

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko vyhrat musi, nevim teda jestli na kvalifikaci uz bude Dortmund, ale asi uz by tam bejt meli a dopomuzou narodaku k vyhre 0:3

Reagovat
paver

Moldavané doma o body obírají dalšího favorita což se náramně hodí Ukrajině!

Reagovat
smazaný uživatel

mozno im za to ukrajina da kus uzemia na pristup k ciernemu moru))))

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Je videt, ze pro spoustu hracu a tymu ta odmlka byla dlouha a neumej se srovnat s roli favorita. Polaci je meli rozdupat, Kuba se o jeden gol postaral, a dal mel strilet do branky Lewanda, ale tomu ne a ne, a hned sme u toho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele