Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
22.03.2013 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Maďarsko - Rumunsko 2:2

Maďarsko nedokázalo doma porazit nepříjemného soupeře z Rumunska a připsalo si pouze bod za remízu 1:1. Hostům zařídil remízu Alexandru Chipciu až ve třetí minutě nastavení.

Chipciu, zaměstnanec Steauy Bukurešť, přitom přišel na hřiště až v 86. minutě; Maďarům nakonec nebylo nic platné ani dvojnásobné vedení. Konečný výsledek znamená, že oba týmy mají stále stejně bodů v boji o druhé, barážové místo; vede stále Nizozemsko, které má v čele skupiny pětibodový náskok.

Stadion Ference Puskáse byl dnes prázdný, jako trest za antisemitské pokřiky diváků v přátelském zápase s Izraelem. Možná i proto se Rumunsko dostalo rychleji do hry rychleji, a volej Mihaie Pintiliiho pořádně vystrašil brankáře Gábora Királyho. Maďaři však rychle převzali otěže utkání, a po čtvrthodině hry se dostali do vedení - přímý kop Tamáse Hajnala propadl až k Vanczákovi, který vypálil přesně do vinglu.

Další pokus zaznamenala domácí hvězda Balázs Dzsudzsák; na druhé straně prověřil Királyho Gheorghe Grozav. Maďarský gólman následně vychytal také Mutua, a neuspěla ani střela Bogdana Stancua. Domácí zareagovali dvě minuty po přestávce, kdy střelu Adama Szalaie zblokoval bránící Ciprian Tatarusanu.

Rumunsko vyrovnalo v 67. minutě - Zsolt Korcsmár fauloval Mutua ve vápně, zkušený útočník se sám postavil k nařízené penaltě a suverénně poslal míč k tyči. O pouhé tři minuty později však Maďaři opět převzali vedení, a to stejným způsobem - Dorin Goian srazil ve vápně Korcsmára, exekuci na sebe vzal Dzsudzsák a zamířil přesně.

Vypadalo to, že si domácí odnesou cenné tři body; Rumuni se však v závěru vzepřeli, a pár vteřin před koncem prodloužení se prosadil Cipriu, který tak vystřelil svému týmu cenný bod v boji o druhé, barážové místo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna plichta....tip X...1:1

Reagovat
vanGomm

Maďarsko už v minulé kval.naznačilo zlepšení.Pokud chtějí do baráže měli by doma tento zápas vyhrát.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
GarethBaleCZ

Souboj mezi Maďarskem, Rumunskem a Tureckem o druhé místo snad bude mít vítěze v maďarech, tady 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ne, budou to rumuni...

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnany souboj... jenze! Rumuni na Madary umi a to potvrdi i v tomto zapase... 0:1

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tym madarom normalne prajem. idu hore, maju sikovnych mladych hracov. 2:1

Reagovat
vanGomm

Dostat vyrovnávajícího gola vlastně z poslední akce je smůla.Pro soupeře samozřejmě štěstí.Já měl vzazeno za 1.Pokud bych měl X,tak by to Maďarsko udrželo.Tak to chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli Madarsko se zlepsuje, tak co je potom Rumunsko. Podle me uz nejakou dobu hrajou konstatni peknej fotbal, ale to asi jentak nekdo nevidi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele