Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
10.09.2013 20:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Maďarsko - Estonsko 5:1

Fotbalisté Maďarska zvládli s bravurou existenční duel s Estonskem a po skvělém výkonu deklasovali protivníka v poměru 5:1. Hostům tak definitivně zavřeli bránu na světový šampionát, sami se naopak po prohře Rumunska posunuli na druhé místo a před zbývajícími dvěma duely mají vše ve svých rukách. V tuto chvíli jsou o bod před Tureckem i Rumunskem, jednoduchá situace je ale nečeká.

Vzhledem k lehčímu losu Rumunska (s Estonskem a Andorrou) musejí pravděpodobně zvítězit v obou zbývajících duelech a na půdě suverénně vedoucího Nizozemska to nebudou mít vůbec jednoduché. Ve hře je také Turecko, to však bude hrát v závěrečném utkání doma též proti lídrovi skupiny D. Maďaři rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kde soupeři zasadili tvrdý direkt v poměru tří vstřelených branek.

Hned od samého úvodu favorit tlačil a ve 4. minutě ho mohl poslat do vedení Krisztián Németh. Po několika odrazech se dostal míč právě k němu, jenže od spojnice tyče a břevna se dostal pouze do zámezí. Ihned na to pálil Tamás Kádár, jeho střelu směřující do branky odkopl z brankové čáry Enar Jääger. V 11. minutě se domácí přeci jen dočkali. Po pasu Balázse Dzsudzsáka se míč nešťastně odrazil nejprve od Taija Tenisteho a poté od Ragnara Klavana do sítě za bezmocného brankáře Sergeje Parejka - 1:0.

O deset minut později bylo v hostujícím táboře ještě hůře, když Tamás Hajnal vystřelil tvrdě z úhlu a brankář Parejko trochu podcenil míč, který nakonec skončil za jeho zády - 2:0. Tlak Maďarska pokračoval a deset minut před přestávkou mohl zvýšit Németh, jeho pokus z první minul o decimetry levou tyč. Ve 41. minutě bylo o vítězi utkání rozhodnuto. Krásnou individuální akci předvedl Dániel Böde, který doběhl až k pokutovému území a na jeho výstavní trefu k tyč neměl Parejko nárok - 3:0.

Ihned po přestávce zdramatizoval utkání Tarmo Kink, který dostal hosty do hry křižnou ranou k tyči. V dalším průběhu vládlo duelu Maďarsko. Velké příležitosti neproměnili Vilmos Vanczák a znovu Németh, který nakonec zmařil ambice Estonska v 69. minutě. Po krásné kolmici Dzsudzsáka obelstil ofsajdovou past a po zemi se trefil parádně - 4:1. Németh čtvrthodiny před koncem mířil těsně nad horní tyčku, pět minut před koncem završil gólovou tečku utkání trochu se štěstím Dzsudzsák z přímého volného kopu - 5:1.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, fifa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Jiná cesta pro Maďarsko už není.

Reagovat
smazaný uživatel

Maďaři se podle mě nadřou ale 1:0 (Dzudzák).

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Madari sú po Bukurešti dosť otrasený, ale mali by to zvládnuť. Inak pri neúčasti Geru a Husztiho, mám dojem že majú len dvoch dobrých hráčov-Dzudzáka a Salaia.

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tym madarom vcelku aj prajem. maju sikovnych hracov, po rokoch upadku idu zjavne nahor. verim, ze druhe miesto udrzia a pojdu do baraze.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele