Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
10.09.2013 17:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Litva - Lichtenštejnsko 2:0

Dvě branky z první půle přinesly Litevcům očekávanou výhru nad outsiderem z Lichtenštejnska a posun na čtvrtou pozici v tabulce skupiny G. Úspěšnými střelci byli Deividas Matulevičius a Tadas Kijanskas.

Ani jeden z týmů už před zápasem neměl šanci na postup; Lichtenštejnci sice na rozdíl od jiných trpaslíků dokázali alespoň bodovat a vyválčit dvě kvalifikační remízy, ale od posledního místa je to uchrání jen těžko, zatímco pro Litvu bude dostačujícím úspěchem skončit na stávajícím čtvrtém místě před rivaly z Lotyšska.

Domácí nenechali nikoho na pochybách, že tady ztrácet body rozhodně nehodlají, a už ve druhé minutě o sobě dali vědět prostřednictvím Viciuse s Kalonasem. O deset minut později se poprvé připomněl pozdější autor vítězné branky Matulevičius, který na rohu malého vápna převzal Česnauskisův pas a levačkou prověřil gólmana Jehleho; gólová situace z 18. minuty přišla naopak z místa poblíž penalty, pravačkou a doprostřed brány.

Druhý gól si favorit připsal pět minut před přestávkou; po rohu se dostal míč k Česnauskisovi, který nacentroval do malého vápna a našel Kijanskase, jehož hlavička mířila přesně do levého vinglu brány. Hosté se dostali do tempa až zhruba po hodině hry, kdy vyděsili gólmana Karčemarskase nejprve Burgmeier a následně natřikrát Mathias Christen..

..jenže ke gólu to nevedlo, Litevci rychle získali zpět kontrolu nad zápasem a v závěrečné půlhodině už byli diváci svědky pouze jejich šancí (a častěji pološancí). Postupně takto s pokusem navýšit skóre neuspěli Česnauskis, Kalonas, Vičius, Matulevičius ani Šernas, ale to už svěřencům kouče Csaby Lászlóa vadit příliš nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždycky, povinná výhra ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele