Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
06.09.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Řecko 0:1

Fotbalisté Řecka se hodně protrápili na půdě houževnatého Lichtenštejnska a mohou být rádi, že si odvážejí tříbodový zisk. V zápase, kde sudí ukázal hned jedenáct žlutých karet, hráli od 59. minuty v oslabení a vypadalo to s nimi hodně špatně. O pár minut později se počet hráčů na hřišti srovnal a favorit o své výhře rozhodl necelých dvacet minut před koncem. Řecko se tak bodově dotáhlo na Bosnu, která prohrála se Slovenskem.

Řecko už má na kontě 16 bodů a pokud dokáže ve zbývajících třech utkáních vybojovat alespoň dvě výhry, tak ho už minimálně baráž nemine. Lichtenštejnsko na svou první výhru stále čeká a se dvěma body na kontě zůstává poslední šesté s tříbodovou ztrátou na Litvu. V úvodní půlhodině se hrál velmi opatrný fotbal z obou stran a velké příležitosti k vidění nebyly, poté ze standardní situace poprvé zahrozili favorizovaní hosté.

Po přímém volném kopu Lazarose Christodoulopoulose hlavičkoval velmi nebezpečně Panagiotis Kone, jenže těsně nad. Po celý zápas se hrálo velmi ostře a sudí do 47. minuty rozdal šest žlutých karet, což nevěstilo nic dobrého. Řekové měli míč častěji na kopačkách a tvořili hru, jenže pečlivou obranu soupeře se jim podařilo překvapit málokdy. V 54. minutě mohl otevřít skóre pozdější hrdina hostů Konstantinos Mitroglou, nicméně po dalším pasu Christodoulopoulose hlavičkoval o pár decimetrů vedle levé tyče.

Hostům se zmrazil dech v 59. minutě, kdy José Holebas přibrousil Mathiase Christena a po druhé žluté kartě se pakoval do kabiny. Favoritovi se mírně ulevilo o sedm minut později, kdy David Hasler příliš tvrdě atakoval Vassiliose Torosidise a taktéž musel předčasně opustit hřiště po druhé žluté kartě. Stále tomu chyběla kýžená branka, která k radosti hostujícího celku přišla v 72. minutě zásluhou Mitrogloua.

Ten si naběhl před branku a dostal přesnou přihrávku, míč pak trochu netradičně nakonec protlačil do sítě - 0:1. Lichtenštejnsko v samém závěru otevřelo okénka v obraně a hosté tlačili, perfektní zákroky však předvedl brankář Peter Jehle. A když pět minut před koncem dokázal zlikvidovat stoprocentní příležitost aktivního Mitrogloua, tak se výsledek zápasu již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtenštejnsko bude asi bude mít pár šancí, ale jinak tady problémy nebudou 0:2 (Gekas, Torosidis)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

1:1 - překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sestavu bych dal: Karnezis - Torosidis, K. Papadopoulos, Siovas, Cholevas - Tziolis, Fetfatzidis, Katsouranis - Ninis, Gekas, Samaras.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

danozrutom s tym ich antifutbalom neprajem vobec nic. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bafpasak

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

20 minut před koncem a furt 0:0????????? Mitroglou, Karagounisi, Ninisi, proberte se!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatej Mitroglou!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mitrouglou...mel nasazet tak 4 branky dnes.....ale jeste ze tak...a dal aspon tu jednu:o)))....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele