Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
23.03.2013 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kypr - Švýcarsko 0:0

Na Kypru se překvapivě urodila bezbranková remíza, hosté z Švýcarska si odváží bod. Díky němu mají na svém kontě bodů již jedenáct, takže jsou na prvním místě skupiny E.

Švýcarsko přijelo v plné zbroji, mezi hráči základní sestavy nechyběla početná enkláva ze Serie A. Obranu vyztužil Stephan Lichtsteiner, v záloze dirigoval tempu hry Inler s Behramim a do útoku se postavila mladá senzace Innocent Emeghara.

O první střelu zápasu se postaral záložník Gökhan Inler, který se často trefuje podobným způsobem. Nyní mu ale rána nesedla a brankář Georgallides ji zlikvidoval. Hosté se do zakončení drali také po čtvrthodině hry, ale akci poněkud překombinovali a střela Xherdana Shaqiriho mířila mimo.

Po Inlerově centru se mladý talent z mnichovského Bayernu dostal do zakončení znovu, ale nevyšel mu krok a míč před bránou netrefil. Nečekaný zvrat mohl do utkání vnést domácí celek, ale Makredisovu technickou střelu zastavila tyč!

Po hodině hry se do míče znovu opřel Gökhan Inler, ani tentokrát mu ale rána nevyšla a domácí obrana si s jeho pokusem poradila. Jeho snahu napodobil spoluhráč Shaqiri, ale obránci si poradili i s touto ranou. Aby to bylo spravedlivé, tyč trefili také Švýcaři. Po zajímavé kombinaci se v těsně blízkosti brankáře Georgallidese obtočil s míčem u nohy Haris Seferovič, ale jeho radost zastavila pravá tyč.

Z důvodu několika zranění a střídání nastavil rozhodčí Manuel Gräfe šest minut nad rámec hrací doby, ale ani ty nepomohly jednomu z celků ke vstřelení branky. Utkání tak po nepříliš atraktivním vývoji končí shodnou remízou, šťastnější ale přesto budou hosté. Ti jsou zatím na první příčce.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si, že neprohra švýcarska je úplná tutovka

Reagovat
MagpeCZ

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Vcelku jasná dvojka. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Kokoti, jediná chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele