Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
16.10.2012 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Kypr - Norsko 1:3

Fotbalisté Norska potvrdili poslední uhranou remízu 1:1 na půdě lídra skupiny ze Švýcarska i venku na Kypru a dostali se na druhé místo. Až do 81. minutě vše nasvědčovalo, že se body budou dělit i tentokrát, hosté však stihli vsítit dva vítězné góly. Domácí v tomto kvalifikačním cyklu prohráli již potřetí.

Kypr mohl prolomit soupeřovu hradbu už po dvanácti minutách hry. Efrem dostal výborný centr a byl ve vyložené pozici před gólmanem Jarsteinem. Ten jeho střelu stačil lehce tečovat, a ta tak skončila na tyčce. Hned z protiútoku zahrozili také hosté, ale ani Elyounoussi jí nedovedl do gólového konce.

V 16. minutě E. Charalambous vyslal do šance Christofiho, který si narovnal míč na kopačku a hezky vypálil. Jarstein tentokráte zasahovat nemusel, pokus zamířil jen vedle. O šest minut později to byli zase Norové, kdo orazítkovali brankovou konstrukci. Hangeland kombinoval s Riisem, ten nacentroval na hlavu Forrena, jenž trefil tyčku.

Deset minut před koncem zahodil další tutovku Forren společně s Hangelandem, po přihrávce Jenssena také Soderlund. Norsko navyšovalo tlak a pět minut před koncem mělo hned po sobě dvě možnosti - tu první neproměnil po spolupráci s Braatenem forvard Elyounoussi, napodruhé Jenssen pálil hodně slabě.

Minutu na to přitom načal skóre utkání z ničeho nic Kypr. Aloneftisův centr možná ještě lehce tečoval Christofi, gólman Jarstein byl přitom lobem tak zaskočený, že nakonec skončil za jeho zády. O dvě minuty později Norsko srovnalo stav, když ve vápně trefil jen brankáře Kissase neúspěšný Soderlund, pak ale doklepl míč do brány přece jenom Hangeland.

Druhé dějství bylo rovněž hodně vyrovnané a rozhodlo až závěrečných deset minut. Po standardce Ruuda prodloužil Hangeland hlavou míč na Elyounoussiho, jenž v koncovce úspěšný nebyl. Chvilku na to byl nebezpečný Elyounoussi v dobré pozici znovu, avšak po skvělé práci Braatena zase neskóroval.

V 63. minutě Elyounoussi do třetice všeho zlého jen přestřelil. Největší příležitost Kypru zahodil čtvrthodiny před koncem Efrem, který se probil mezi obránce a hezky to zkusil na Jarsteina, ten ale zasahovat nemusel, střela zamířila jen do zámezí. Rozhodující byla v utkání 80. minuta.

Rozhodčí Pawel Gil totiž pískal penaltu, když E. Charalambous fauloval ve vápně pronikajícího Kinga. K pokutovému kopu se postavil Elyounoussi a nezaváhal. O dvě minuty později pečetil tři body naopak King. Jeho krásně vyslal Elyounoussi a náhradní gólman Georgallides na následující přízemní střelu nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / vglive.no

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

zkusim male prekvapko 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zkusim jeste vetsi prekvapko 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

poprvé seveřané nevyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Vzajemne zapasy techto dvou tymu hovori jasne....vitezna snura Norska se prodlouzi..tip 2...0:1

Reagovat
Veselac

pěkný kurz na Nory. tip 2, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kypřané by mohli urvat bod, 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele