Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
15.10.2013 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kypr - Albánie 0:0

Souboj posledních dvou celků v nejvyrovnanější skupině E určitě přinesl přijatelnější výsledek pro hostující Albánii - ta i přes závěrečnou pátou příčku dokázala favority několikrát potrápit a urvat i tři výhry. Domácímu Kypru už bezbranková remíza k vzestupu ze dna nikterak nepomohla.

Utkání se vlastně odehrálo z povinnosti, ani jeden ze soupeřů už reálně nebyl ve hře o nic důležitého, a na atmosféře to bylo znát - v Nikósii panovala spíše ospalá nálada, a sami hráči v celé první půli neudělali prakticky nic, aby ji trochu rozproudili. Jedinou zajímavou střelu zaznamenal hostující Valdet Rama, ale kyperský gólman Antonis Georgallides s ní neměl vlastně vůbec žádné problémy a v pohodě zachránil.

Kyperští hned v úvodu kvalifikace doma porazili eventuálního barážového postupujícího Island, a nevyhrál zde ani pozdější vítěz skupiny ze Švýcarska; Albánie proto představovala papírově jen malou hrozbu. Bavíme-li se však o obrazu na hřišti, byla hra domácích zoufale bezkrevná: ve druhé půli sice ovládali tempo a nutili soupeře omezovat se na střely zdálky, ale jediná skutečná šance, rána Efstathiose Aloneftise z 58. minuty, skončila pohotovým zákrokem brankáře Etrita Berishy.

A protože platonický "tlak" domácího celku k ničemu nevedl, v posledních 20 minutách se ke slovu několikrát dostali opět hosté - kromě Valdeta Ramy, jehož soukromý souboj s kyperskou obranou přinesl další dva plusové body pro hosty, stojí za zmínku zejména pokus Odise Roshiho, jejž musel likvidovat brankář Georgallides. A to bylo vlastně všechno - žádné gólovky, unylé tempo, několik málo pološancí a logické skóre 0:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kypr ještě získá bod. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

A ja naivne verim,ze ziska jeste 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele