Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
06.09.2013 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Kazachstán - Faerské ostrovy 2:1

Kazachstán si v Astaně připsal první kvalifikační vítězství, když porazil Faerské ostrovy 2:1. Hosté přitom zásluhou kapitána Benjaminsena od 23. minuty vedli, svěřenci Miroslava Beránka však po změně stran dokázali skóre otočit.

Po předchozích šesti zápasech se Kazachstán nacházel na chvostu tabulky skupiny C s pouhým jedním získaným bodem. Jediný celek, který na tom byl ještě hůře, byl právě jejich nadcházející soupeř. Faerské ostrovy zatím nezískaly ani bod a se skóre 2:20 byly jednoznačně největším otloukáním skupiny, čítající Německo, Rakousko, Švédsko a Irsko.

Po nevýrazném úvodu hry udeřili hosté. Fródi Benjaminsen jako kapitán Faeřanů šel příkladem a poslal svůj tým do vedení. Po přihrávce Holsta bezchybně prostřelil brankáře Sidelnikova Kazachstán se dlouho nedokázal z tohoto šoku vzpamatovat, pomohla mu až penalta na začátku druhé půle. Ujal se jí Nurbol Zhumaskaljev a s přehledem vyrovnal. Střídající Finonchenko poté dokonal obrat a divákům se v Astaně dýchalo hned o něco lépe. Pro Kazašského útočníka šlo o velký návrat na fotbalovou scénu, neboť šlo o jeho první soutěžní utkání od roku 2011.

I ve zbytku zápasu ovládali domácí hru a Faerské ostrovy hrozily jen ze sporadických protiútoků. Hosté prohrou 1:2 ztratili i matematickou šanci na postup a mohou se v poklidu připravovat na úterní zápas doma se Švédskem.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

moc mě tam láká ten kurz, ale nevim nevim

Reagovat
Veselac

pěkný kurz na jedničku 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (2x Borat - Benjaminsen)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele