Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

Reportáž

I přes Osvaldův zkrat bere Itálie tři body!

Pablo Osvaldo byl v polovině zápasu vyloučen, přesto domácí nadělili brankáři Andersenovi tři góly. Hosté odpověděli jen jedním, odjíždějí tedy bez bodu a ocitají se v problémech.

Italům k cenné výhře pomohla silná pětiminutovka z konce prvního poločasu, kdy se trefili pilíře záložní řady Riccardo Montolivo a římský Daniele De Rossi. Hosté díky brance Kvista Jörgensena utkání zdramatizovali, nicméně zasloužené tři body stvrdil útočník Mario Balotelli deset minut po změně stran.

V první větší šanci utkání se ocitla dánská útočná věž se jménem Bendtner, jemuž je díky angažmá v turínském Juventusu Itálie druhým domovem. Jeho hlavička ale minula De Sanctisovu bránu. Riccardo Montolivo zkoušel své štěstí z dálky, obrana hostí zlikvidovala střelu Pabla Osvalda. V dresu dánského výběru září záložník Eriksen, tentokrát ale produkt pověstné akademie Ajaxu Amsterdam střílel nad bránu De Sanctise.

Ofenzivní snahy Squadry Azzurri podporovali také její krajní obránci Balzaretti s Abatem, po centru milánského beka se neprosadil Osvaldo. De Sanctis musel zasahovat proti střele Kvista Jörgensena, tu vytáhl konečky prstů na rohový kop. Z něho se neprosadil Nicklas Bendtner.

Poté se ale již skóre zápasu měnilo. Svou nepostradatelnou roli v týmu ukázal Mario Balotelli, který nahrávkou vybídl k přesnému zakončení Riccarda Montoliva. Hráč milánského AC tedy poslal domácí tým do vedení. Sotva se hosté z Dánska stačili vzpamatovat, Italové jim zasadili další úder. Daniele De Rossi neprožívá pod trenérem Zemanem nejideálnější chvíle kariéry, vše si ale vynahrazuje v reprezentaci. Po centru Andrey Pirla se římský záložník nemýlil a stanovil průběžné skóre 2:0.

Ještě v rámci jedné nastavované minuty ale přišlo drama. Centrující Jacobsen našel v italském pokutovém území volného Williama Kvista, který si se zakončením nedělal starosti a gólem naznačil, že druhá půle bude ještě velmi napínavá!

Pablo Osvaldo je známý proměnlivostí své formy. Někdy dokáže rozhodovat zápasy, jindy se nechává strhnout svými emocemi k chybám v disciplíně. Dnes si vybral druhou variantu, když skluzem na Stockholma a následnou červenou kartou oslabil svůj tým. Zároveň tím ale dal vyniknout Mariu Balotellimu, který je v roli jediného útočník chvílemi famózní.

Což se projevilo deset minut po změně stran. Pirlův centr si útočník Manchesteru utéci nenechal a přesnou střelou překonal brankáře Andersena - 3:1 pro domácí Azzurri.

Dánové se pokoušeli s vypětím sil o zvrat, střely Aggera a Krohna-Dehliho se ale míjely účinkem. Požadovaný efekt nepřinesla ani střela Christiana Eriksena, mladý záložník střílel mimo De Sanctisovu bránu. Je pochopitelné, že v souvislosti se svou typickou náturou oslabení Italové nikam nespěchali, přesto mohli ranou Montoliva přidat poslední gól. Nicméně, jeho střela se do brány nevešla a tak se výsledek nezměnil. Italové vedou "českou" kvalifikační skupinu s deseti body, Dánové si komplikují cestu do Brazílie a jsou pátí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 / 2x Balotelli, Pirlo - Eriksen.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Squadra azzurra PER sempre

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Dany to bude remiza cislo 3...tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

na remízu krásný kurs 4,2

Reagovat
Veselac

vzhledem ke kurzům budu sázet X2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
10

Bendtner za ty Dány hraje parádně, to se musí nechat...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nebezpečný při každé situaci. Ale jinak Itálie paráda

Reagovat
DelPiero137

Len kontrolna otazka, je na dnesny zapas ITA nejaky Sopcast? Ci to ani nemusim hladat. Na zvycajnych zdrojoch ziadny...

Reagovat
DelPiero137

Zdalo sa mi alebo to brankar mohol chytit. Kua, tych 10sec do hvizdu uz nemohli vydrzat.

Reagovat
Pettirosso

Teď jsem došel nemohl by mi někdo v rychlosti popsat hru Juventusu ee teda Itálie.. a jak hraje Bendtner?

Reagovat
DelPiero137

Dpc, Osvaldo toto si nemusel. Dan to nemusi prezivat ako reinkarnaciu...

Reagovat
Pettirosso

Andreaaa krása, Mááááriooooo

Reagovat
DelPiero137

Italaliaaaaaaaaa!!!! najlepsia odpoved.

Reagovat
smazaný uživatel

SUPERMÁÁÁÁRIO... nejlepší hráč na hřišti

Reagovat
DelPiero137

nejlspsi nick

Reagovat
Il Architetto

Tak tak melounku.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele