Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
06.09.2013 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Svenssonův speciální zápas de facto zazdil irské naděje

Irské postupové naděje už visí akorát na vlásku, spíš ani to ne. Ostrované dnes doma nestačili na Švédy, přičemž je ještě čekají dva těžké výjezdy do německy mluvících zemí. Naopak seveřané mají po dnešním obratu doopravdy na čem stavět...

Irové začali pěkně zhurta - už po dvou minutách se musel Jonas Olsson vrhat do nebezpečné střely Longa a celkově švédská defenzíva vypadala relativně zranitelně, hlavně ve vzduchu. Po ostrém střetu O'Shey s Ibrahimovićem například pálil Walters a jednu střelu v úvodních pasážích registroval rovněž Whelan.

Celá tato převaha Irů potom vyústila nejprve v McCleanem neúmyslně nastřelené břevno a posléze i v zaslouženou první trefu. Ta se zároveň stala jubilejní 60. reprezentační brankou Robbieho Keanea; a nebyla z nejsnazších. Forvard LA Galaxy byl sice vyzván ke střele slabou zpětnou hlavičkou soupeře, pořád se ale musel doškrábat také k dorážce, neboť původně mířil do tyče.

Po 22 minutách to každopádně bylo 1:0 pro domácí, a tím zhruba skončily pozitivní chvilky Irů. Ti následně kompletně rezignovali na kontrolu hry a Švédové rádi převzali iniciativu. Elmander nejdříve ve snaze srovnat mizerně trefil nadějný balon a dobrou příležitost zahodil také Larsson, nicméně ještě do pauzy bylo srovnáno tak jako tak. To když si Elmander po 33 minutách doskočil pro Lustigův pěkný centr.

Druhé dějství se už odvíjelo zcela pod švédskou, respektive Ibrahimovićovou taktovkou. Hvězda PSG s velkým přehledem dirigovala ofenzívu seveřanů, což ostatně stvrdila také dvěma kolmicemi za obranu. Po jedné z nich nepochodil Larsson, po té druhé si už ale veterán Svensson stylově osladil rekordní 143. start za nároďák.

Ačkoliv vítězná trefa padla v 57. minutě, Irové se už na zvláštní odpor vpravdě nezmohli. Pouze na pár zajímavých, leč nevyužitých/nedoplněných náběhů Shanea Longa, víc nic.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tezky zapas...myslim ze se rozejdou smirne ...tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

remiza nic neresi... svedsko pojede na vyhru... 1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

nepohra hostů 1:2 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele