Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
10.09.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gruzie - Finsko 0:1

Finská radost z druhého vítězství ve skupině nakonec přece jenom vyšla vniveč. Hosté potřebovali, aby Bělorusové více potrápili Francii, a to se na konečném výsledku nakonec neprojevilo. Jediná branka Romana Eremenka z penalty čtvrthodiny před koncem i tak utnula jejich i gruzínské naděje na Brazílii.

Očekával se vyrovnaný zápas s málo brankami a předsevzetí se potvrdilo. Gruzie hrála podobný fotbal jako minulý pátek proti Francii či na začátku kvalifikace se Španělskem - spoléhala hlavně na pevnou defenzívu. Jakmile se za nepříznivého stavu po druhé žluté kartě nechal vyloučit Kankava, nebyl zvrat v utkání s Finskem možný.

Byl to více méně výběr Mixy Paatelainena, kdo si vytvářel alespoň nějaké pološance a na hřišti působil o něco lépe než soupeř. Gruzii podržel svými zákroky jistý gólman Revišvili, avšak málem ho prakticky jediná chyba stála pochvalu, když ve 23. minutě špatně vyběhl z brány a Pukki trestuhodně minul prázdnou svatyni.

Po přestávce mohl skórovat Eremenko, ten však z blízkosti trefil jen dobře připravenou nohu Revišviliho. V 68. minutě byli naopak domácí nejblíže otevření skóre, nicméně Okriašvili svou střelu poslal jen nad. Vše důležité se odehrálo jen o chvilku později, rozhodčí Trattou totiž nařizoval pokutový kop.

Střídající Targamadze zahrál ve vápně rukou, míč si na bílý puntík postavil ostřílený borec Rubinu Kazaň Eremenko a zkušeně proměnil. Finové se díky těmto třem bodům definitivně usadili na třetím místě a to bez ohledu na poslední zápas ve Francii. Gruzie bude ještě bojovat s Běloruskem o konečný čtvrtý flek.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
M.Vaza

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bafpasak

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Finové to vyhráli zaslouženě. Škoda že to nebylo 0:2 ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele