Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
15.10.2013 20:15 CET
6 : 0
(4:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Dánsko - Malta 6:0

Dánové splnili úkol, když doma rozdrtili trpaslíka z Malty jasně 6:0 a zajistili si druhou příčku v "české" skupině B, ale přesto si mohou zoufat - jako nejslabší tým z druhých míst se do baráže nakonec nepodívají.

Na hřišti přitom bylo rozhodnuto rychle - dvě proměněné penalty Daniela Aggera a úspěšné zásahy Mortena Rasmussena a Andrease Bjellanda zajistily favoritovi pohodlné čtyřbrankové vedení už po přestávce. Oo změně stran se pak podruhé prosadil Rasmussen a premiérově i Nicki Bille Nielsen, čímž ustanovili celkového "kanára".

V podobných utkáních bývá důležité vsítit brzký gól, a Dánům se to dnes povedlo už v osmé minutě - Peter Ankersen utekl po pravém křídle a předložil Rasmussenovi přesný centr, do kterého stačilo správně trknout hlavou. O dvě minuty později potom John Mintoff fauloval ve vápně Michaela Krohn-Dehliho, a bylo vlastně definitivně rozhodnuto - Agger nekompromisně napálil míč za záda Justina Habera.

Další šanci si v 19. minutě připsal po Krohn-Delhiho centru Bjelland, ale tentokrát už byl Haber na místě včas; maltský gólman rozhodně neprožíval jednoduchý večer, protože než se stačil pořádně rozchytat, prohrával jeho tým už 0:3. Bjelland, který svůj první souboj s hostujícím strážcem prohrál, byl ve 27. minutě už úspěšný - asistoval centrem opět Ankersen, tentokrát zleva, a obránce Twente přibil míč hlavou přesně do rohu branky.

Kasper Schmeichel si na druhé straně vůbec poprvé zachytal až 10 minut před pauzou, kdy jej prověřil Clayton Failla tvrdým projektilem z pětadvacetimetrů; Schmeichel však míč vyrazil a natolik tím sebral Malťanům vítr z plachet, že stihli ještě do poločasu inkasovat počtvrté. Andrei Agius stáhl k zemi Emila Larsena, a verdikt byl jasný - opět penalta, opět levačka Daniela Aggera, opět gól.

Dánové mohli dokonce ještě do půle vést i o pět branek, to by však Haber nesměl skvěle zasáhnout proti Rasmussenově ráně po rohu; domácím to však vadit nemuselo, neboť věděli, že o vedení už v žádném případě nepřijdou, a navíc se i po změně stran hrálo takřka výhradně na jednu bránu. Pouze zlepšený výkon maltské defenzivy i samotného Habera držel severského soka na uzdě až do 74. minuty.

Do té doby o sobě dali vědět prakticky pouze William Kvist Jorgensen a z přímého kopu i Aleksandr Kuski, které shodně vychytal šikovný Haber, a aktivní Ankersen, který pálil mimo; čtvrthodinku před vypršením normální hrací doby si však Rasmussen narazil s Krohn-Delhim a zvýšil na 5:0. Finální branku přidal o deset minut později Bille Nielsen, který zkušeně uklidil do sítě Larsenův pas.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

5:0 Dánové budou nahánět skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 6:0 ale chtěl bych 0:0 nebo 0:1

Reagovat
Petr325

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
prevadec spojitosti

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já vím

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Měla by to být jejich jasná výhra.Ovšem v domácím prostředí pouze jediná!!!!To je na tým Dánska žalostně málo.Jejich postup do baráže bude proto záležet na třech věcech.Bulharsko nesmí vyhrát.Island a Slovinsko musí prohrát.Slovinsko by mohlo vlastně i remizovat,pak by Dánsku stačilo porazit Maltu alespoň 5:0.

Reagovat
vanGomm

No tak teď jak na to koukám pokud Slovinsko prohraje Bulharsko i Dánsko končí.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mně už Dánsko nemůže postoupit, i kdyby vyhrálo 10:0. Nejen, že se nepočítají s Maltou body, ale ani skóre. Slovinsko , kdyby bylo první ve skupině(Island by třeba prohrál), tak by mělo taky 10(nepočítám zápasy s Kyprem), tak má lepší skóre než Dánsko. (DK 9:11)

Reagovat
patrikhm

Nikdo z naší skupiny, tedy ani Dánové, ani Bulhaři už nemají šanci na postup!! Leda že by Rumuni doma prohráli s Estoncema

Reagovat
smazaný uživatel

V téhle skupině jso ještě Maďaři a Turci. Turci i Rumuni mohou klidně prohrát, ale pak by se maďaři dostali před ně. Hrají doma s Andorou a měli by 17 bodů (po odečtu 11). Těžko nevyhrajou nad Andorou.

Reagovat
REPLIKATOR

Teoretickou šanci už má pouze Arménie a to hodně teoretickou

Reagovat
vanGomm

Ano Arménie pokud by skončila na 2. místě,tak jistou šanci má.Jejich odečet by byl podobně,jako u Islandu pouze 3 body.To by ovšem musela vyhrát v Itálii,Bulharsko,Dánsko doma nevyhrát a Slovinsko skončit jakoliv před Islandem.Navíc by mohlo pak ke slovu přijít mezi Arménii a Slovinskem ještě i skóre.Teoreticky to sice možné je,ale v praxi k tomu však sotva může dojít.Nakonec bude asi spravedlivé,že se do baráže ze sk B nepůjde.Jak Bulharsko,Dánsko a Česká rep. si to za to co předveli (vlastně nepředvedli) v celé kval. ani nezaslouží.Své si odehrála Arménie a tradičně Malta.Vítěz skupiny Itálie hrála pouze to co potřebovala,takže z tohoto pohledu podle mého názoru jedna z nejslabších skupin.

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych Maltě alespoň bod, ale bohužel prohraje. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele