Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
15.10.2013 21:00 CET
2 : 5
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Moldavsko 2:5

Černá Hora sice po slušném začátku kvalifikace začala klopýtat a už před posledním zápasem bylo jasné, že souboj o postup mezi Ukrajinou a Anglií se mladého balkánského státu týkat nebude, domácí drtivá prohra 2:5 s Moldavskem přesto šokovala snad každého.

Moldavané do té doby zvítězili pouze dvakrát s trpaslíkem ze San Marina, jinak sledovali skupinové soupeře tradičně z uctivé vzdálenosti; Černohorci oproti tomu ještě do závěrečného dvojutkání vstupovali s reálnou nadějí na vstupenku do Brazílie. Páteční prohra s Anglií však učinila velkým plánům přítrž, a zklamaný celek už se nedokázal namotivovat - v Podgorici mu k bodům nestačily ani dvě branky největší hvězdy Stevana Jovetiće.

Hosté, kteří svého soka dokonce i celkově přestříleli, se poprvé prosadili těsně před půlhodinou hry; střelu Vitalije Bordiana sice ještě zblokoval obránce Savo Pavičević, ale dorážející Alexandru Antoniuc už mířil přesně. Do druhé půle tak nastoupily týmy za nečekaného stavu 0:1, a domácí favorit dokázal v 55. minutě odpovědět - Victor Golovatenco fauloval ve vápně Vladimira Božoviće, míč si na bílý puntík postavil Jovetić a srovnal na 1:1.

Domácím však úspěch nebyl přán - vyrovnané skóre vydrželo pouhých šest minut, po nichž přesným volejem opět zvrátil misky vah na moldavskou stranu Igor Armas, a vítězná branka Eugenia Sidorenca přišla pouhých několik desítek vteřin poté (forvard Tomsku napálil míč do šibenice z 20 metrů). Černohorci se s postupujícím časem čím dál více těšili na finální hvizd a zároveň konec nadějně rozehrané, ale nakonec zpackané kvalifikace; čtvrtý gól Artura Ionity ze 73. minuty a další trefa Antoniuce, která přišla minutu před vypršením základní hrací doby, zvedly skóre už do hokejové výše. Joveticóva konsolidační trefa z první minuty nastavení tak už pro šokované domácí fanoušky nebyla prakticky k ničemu.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jugosi sa na to vykaslu ked uz o nic nejde a moldavci tam vyhraju 0;1

Reagovat
REPLIKATOR

Pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Černá Hora ... remizují s Anglii a potom prohrajou doma s Moldavskem o tři branky ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele