Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
16.10.2012 20:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Litva 3:0

Bosna a Hercegovina pokračuje dál ve veselé gólové krasojízdě a po vítězství 3:0 nad Litvou má společně s Řeckem po čtyřech kolech deset bodů. Na prvním místě je díky jasně lepšímu skóre. Domácí pokořili soupeřovu obranu třikrát v prvním poločase zásluhou Ibiševiče, Džeka a Pjaniče, takže ten druhý mohli bez větších starostí jen dohrát.

Skóre zápasu načal ve 28. minutě Ibiševič. Do té doby se toho v Zenici moc neudálo, Litva byla zatažená na vlastní polovině, zatímco svěřenci trenéra Safeta Sušiče se teprve rozehrávali. Pak ale Pjanič našel krásně svého spoluhráče, jenž střelou z místa, kde je pokutová značka, neměl problém skórovat.

Pobalťané jako by se od této chvíle sesypali. Bosně a Hercegovině dodala vstřelená branka hodně na klidu a o pět minut později navýšila účet. Tentokráte Pjanič trochu náhodou našel stojícího Džeka, kanonýra anglického Manchesteru City, který se z takovýchto pozic z bezprostřední blízkosti brány prostě nemýlí.

Definitivně rozhodnuto bylo čtyři minuty před obrátkou. Aktivní Pjanič si také připsal na své konto zaslouženou branku, když mu střeleckou pozici svou zkušeností a chytrostí připravil Džeko. Litva věděla, že pokud chce tenhle zápas alespoň nějakým způsobem zdramatizovat, musí ve druhém dějství zabrat.

A i když se opravdu poněkud zlepšila a na hřišti byla v některých momentech vidět, ani ke snížení to zkrátka nevedlo. Ve 49. minutě mohl ještě navíc skórovat Salihovič, ale svůj pokus z přímého kopu poslal mimo. V 63. minutě vyslal hezký dalekonosný pokus hostující Panka, mezi třemi tyčemi však stál připravený brankář Begovič.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com, sportsport.ba

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna je zatím pořádný válec - a doufám, že to tak bude i nadále. 3:0 - 2x Džeko, Ibiševič.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna po remize v Recku se vrati na viteznou vlnu..proti defensive Litevcu to nebude ovsem vubec snadne...tip 1..2:0

Reagovat
Veselac

tip 1 , 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele