Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.06.2013 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Belgie - Srbsko 2:1

Srbové padli v Bruselu, domácí tým vstřelil o jednu branku více! Belgičané tak zůstávají první a sen ambiciozního týmu může pokračovat. Srbům se dnes nedařilo tak, jakby si bývali přáli, což znamená třetí místo.

Srbové neměli štěstí ani v prvním měření sil, na domácí scéně prohráli rozdílem třídy. Nyní sice podle vyjádření některých členů týmu nastal čas na odplatu, ten se ale bude muset o chvíli odložit. Domácí stadion totiž už po třinácti minutách rozjásal mladík Kevin De Bruyne. Na jeho úvodní gól navázal Marouane Fellaini, přesto ani zdánlivě pohodlné vedení nemuselo Belgii stačit - ke konci utkání zdramatizoval jeho vývoj Aleksandar Kolarov. Víc však hosté nestihli a kvůli neproměňování šancí prohrávají.

Od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo že bude na hřišti pánem. Kevin Mirallas rovnou dvakrát vystrašil hostující fanoušky a vyžádal si pozornost brankáře Stojkoviće. Strážce svatyně Partizanu Bělehrad ale nakonec díky snaze svých obránců ani jednou zasahovat nemusel. Nenudil se ani jeho protějšek, nadějný Thibault Courtois. Kmenového hráče Chelsea donutil k zákroku obránce Aleksandar Kolarov, bek Manchesteru City. Jeho rána ale mířila jen do míst, kam Courtois v pohodě dosáhl.

Londýnská Chelsea vůbec ve svých rukou třímá světové talenty, další z mnoha je Kevin De Bruyne. Mladý záložník se ale v Anglii neprosadil a putoval na zkušenou do Bundesligy. Dobrou formu z ní si přenesl i do reprezentace, což se naplno ukázalo po třinácti minutách hry. Jan Vertonghen ze strany nacentroval před Stojkovićovu bránu, tam si míč vybral hlavu De Bruyneho, který pohotově zakončil - Belgie vedla 1:0!

Aktivní Christian Benteke se v dresu Aston Villy blýskl třiadvaceti brankami, dnes ale svůj účet nerozšířil - v dobré pozici pálil jen do vyběhnuvšího Stojkoviće. Srbský Partizan dlouhodobě produkuje výtečné hráče, jedním z řady dalších je mladičký ofenzivní žolík Lazar Marković. Právě jeho schopnost přejít do rychlého protiútoku byla jasně zřetelná po půlhodině hry, ale Marković střílel jen do připraveného Courtoise.

Belgičané se po čas závěru první půle do zakončení příliš nehnali, vše si ale vynahradili po příchodu z kabin. Christian Benteke v roli tanku na hrotu pronikl až do soupeřova malého vápna, kde musel na poslední chvíli zasahovat Vladimir Stojković. Srbům se nedařilo uspokojivě odpovědět a nechali hrát domácí. Ti toho využili po hodině hry, když se k centru z rohového kopu dostal vysoký záložník Marouane Fellaini, jehož pověstná kštice poslala míč do brány - 2:0.

Následně se tempo utkání zvýšilo, do zakončení se postupně dostali jak Lazar Marković na jedné straně, tak Christian Benteke a Kevin De Bruyne na straně druhé. Ani jeden z nich však skóre nezměnil. To se povedlo až Aleksandaru Kolarovovi. Když už domácí fanouškové slavili nulu na kontě brankáře Courtoise, dostal se bek z textilního města k ráně a v mezeře Courtoisovy zdi našel prostor akorát tak pro míč.

Ani snížení ale hostům nakonec k bodům nepomohlo, neboť si belgický národní tým výhru pohlídal. Jeho krátké kombinace ke konci utkání sice nepůsobily příliš atraktivně, byly však nanejvýš efektivní. Rohový kop sice ještě Srbové rozehráli, ale Courtois jej vyrazil mimo nebezpečí. Domácí tým může slavit, Brazílie je zase o něco blíže.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Veselac

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
paver

Belgičané mají neuvěřitelně nadupaný tým a Srbové jim budou jen těžko vzdorovat...tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie je momentálně v laufu a to spolu s s ostatním z nich dělá jednoznačného favorita tohoto zápasu. A není se čemu divit, navíc Srbsko se v poslední době potácí s nevyrovnaností výkonů svá repre a silnější se cítí v kramflecích spíše na domácím hřišti. Tip 3:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.,ale bude to asi jen o gól.

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by moch bejt krasnej kolotoc, suprova Belgie aspon 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie potvrdila roli favorita, jen se čekalo že to bude jasnějším rozdílem. Což tedy málem bylo, ale Srbsko stačilo na konci zápasu nepříznivý stav aspoň trochu korigovat, ale navíc už to nestačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie, Belgie, Belgie. Vsude se o nich musi mluvit. Dockali se takovyho mancaftu, ze to neni mozny. A Chelsea si muze mnout ruce taky, Hazard, Lukaku, k tomu na hostovanich de Bruyne a Curtoais. Od zacatku drzeli balon a meli akci jednu za druhou, skoda ze to tam jenom nepadalo vsechno, i takovahle vyhra je vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/belgium-vs-serbia-superhighlights.com-xCM2s8L5gJHUrDV8?start=0.94

O Belgii se bude mluvit ještě hodně dlouho...tahle generace prostě už musí něco vyhrát a kdyby to bylo MS v Brazílii ani bych se nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že Belgie má slušnou šanci MS vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele